Elkészült a székesfehérvári vasútállomás korszerűsítésének befejező eleme is

Új gyalogos felüljárót helyeztek forgalomba a Székesfehérvár vasútállomáson közlekedők számára. A korábban a vasút által szétválasztott városrészeket összekötő műtárgynál Vargha Gábor, országgyűlési képviselő, Törő Gábor, országgyűlési képviselő, Mészáros Attila, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere, Nyiszter Tamás, a MÁV Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese és Kikina Artúr, a NIF Zrt. vasútfejlesztési igazgatója tartottak sajtótájékoztatót.

Tovább

Megvan a Székesfehérvár állomás gyalogos felüljáró építésének nyertes kivitelezője

Hamarosan megkezdődnek a terület előkészítési munkák a Székesfehérvár állomás gyalogos felüljáró építésénél. A vállalkozó jelenleg a kiviteli tervek felülvizsgálatát végzi. 2016-ban fejeződött be a Székesfehérvár vasútállomás teljes körű felújítása. A pályaépítési munkák keretében megépült az új gyalogos felüljáró I. üteme, a forgalmi vágányok fölötti terület. A mostani fejlesztés során ehhez csatlakozóan kell megépíteni a II. […]

Tovább

Megnyílt a székesfehérvári vasútállomás felújított utascsarnoka

Megnyílt a székesfehérvári vasútállomás felújított utascsarnoka, a jegypénztárak is visszaköltöztek az épületbe. A kivitelezés jelenlegi állásáról Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója tartottak sajtótájékoztatót.

Tovább

Korhű állapotában tündököl a békéscsabai állomás épülete

A számos egyéb elem mellett a vágányhálózat és a felsővezeték-rendszer átépítésére is kiterjedő fejlesztést 2016. június 9-én adták át. Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta: a korszerűsítés eredményeként megvalósultak a Murony és a megyeszékhely, így a Békéscsaba és Budapest közötti kétvágányú közlekedés feltételei.

Tovább

A Közlekedési Múzeum gyűjteményét gazdagítja a vasgombos Integra

A NIF Zrt. kérésére az 1954 óta a székesfehérvári II. sz. irányítótoronyban szolgálatot teljesítő INTEGRA típusú váltókezelői és rendelkezői pultot a vállalkozó a bontás során sértetlenül kiemelte. A 62 évig hűségesen szolgált berendezések az újjáépülő városligeti Közlekedési Múzeum Gyűjteményét gazdagítják.

Tovább

MA RÉSZLEGESEN MEGNYITOTTUK A BÉKÉSCSABAI VASÚTÁLLOMÁS ÉPÜLETÉT

Január 26-án, 18 órától az utazó közönség rendelkezésére áll a korhű, eredeti állapotában felújított vasútállomás épülete. A restaurátorok az 1930-as években alkalmazott felújítási technológiákat alkalmazva állították helyre a most már régi fényébe tündöklő műemlék épületet. A megnyitást követően a pénztárak már a végleges helyükön, a csarnokban működnek, az utasok is a csarnokon, illetve az aluljárón […]

Tovább

Éjszakai munkavégzés a székesfehérvári állomás felújítása során

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósuló székesfehérvári vasúti pálya korszerűsítése során a kivitelező SDD Konzorcium 2014. augusztus 05 és 11. között, éjszakai vágányzári időben (22.00 órától – hajnali 04.30-ig) szádlemez leverési munkálatokat fog végezni a Hosszúsétatéri aluljárónál és az Aszalvölgyi ároknál.

Tovább