ELKÉSZÜLT A ZALAEGERSZEG BEVEZETŐ

Gyorsan és biztonságosan kapcsolódik majd Zalaegerszeg az M76 autóúthoz a Zalaegerszeg bevezető új 2X2 sávos szakaszának köszönhetően. A beruházás befejezéséről Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere, Vigh László, a térség országgyűlési képviselője és Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója tartott sajtótájékoztatót.

Tovább

SAJTÓBEJÁRÁST TARTOTTAK AZ M76 ÉPÍTÉSÉNÉL

Már a Zalaegerszeg bevezető út jobb pályáját építi a kivitelező Alsónemesapáti környékén. A munkák aktuális állásról Balaicz Zoltán, zalaegerszegi polgármester, Vígh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Mórocz József, a Magyar Közút Zrt. zalaegerszegi igazgatója és Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője tartott sajtóbejárással egybekötött tájékoztatót.

Tovább

JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ M76-OS ÉPÍTÉSE

Két ütemben folyik munkavégzés az M76 autóút építésénél. Az I. ütem az M7 autópálya Holládi csomópont és Balatonszentgyörgy közötti szakasz, míg a II. ütem a Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti szakasz. Az aktuálisan zajló munkákról Vígh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője tartott sajtótájékoztatót.

Tovább

Letették az M76 gyorsforgalmi út Zalaegerszeg – M7 autópálya közötti szakaszának alapkövét

A fejlesztésnek köszönhetően Zalaegerszeg 2×2 sávos úttal csatlakozik majd az ország gyorsforgalmi úthálózatához. Az alapkőletételi ünnepségen beszédet mondott Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, Horváth István, megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért felelős államtitkár, Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára, Vigh László, Zala megye 1. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, Manninger Jenő, Zala megye 2. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, és Mayer András, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese.

Tovább

Ütemterv szerint halad a zalalövői elkerülő út építése

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában 2014 év elején kezdődött a zalalövői elkerülő út építése. Zalalövőt a 86. sz. főút teljesen keresztül vágja. A településen naponta átlagosan 5363 db egységjármű halad át, melynek 60%-a nehézgépjármű. A 10,7 km hosszan új nyomvonalon épülő út tehermentesíti a várost a nagyarányú zaj- és légszennyezéstől, valamint lecsökkenti a jelenlegi jelentős torlódásokat.

Tovább