Elkészült az M76-os Balatonszentgyörgy – M7 autópálya közötti szakasza

A mai napon átadták az M76 gyorsforgalmi út Balatonszentgyörgy és az M7 autópálya közötti szakaszát. Az átadón beszédet mondott Ágostházy Szabolcs európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár, Vigh László Zala megye 1. sz. vk. országgyűlési képviselője, Móring József Attila Somogy megye 3. sz. vk. országgyűlési képviselője, Manninger Jenő Zala megye 2. sz. vk. országgyűlési képviselője, Balaicz Zoltán Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere és Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója.

Tovább

ELKÉSZÜLT A ZALAEGERSZEG BEVEZETŐ

Gyorsan és biztonságosan kapcsolódik majd Zalaegerszeg az M76 autóúthoz a Zalaegerszeg bevezető új 2X2 sávos szakaszának köszönhetően. A beruházás befejezéséről Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere, Vigh László, a térség országgyűlési képviselője és Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója tartott sajtótájékoztatót.

Tovább

SAJTÓBEJÁRÁST TARTOTTAK AZ M76 ÉPÍTÉSÉNÉL

Már a Zalaegerszeg bevezető út jobb pályáját építi a kivitelező Alsónemesapáti környékén. A munkák aktuális állásról Balaicz Zoltán, zalaegerszegi polgármester, Vígh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Mórocz József, a Magyar Közút Zrt. zalaegerszegi igazgatója és Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője tartott sajtóbejárással egybekötött tájékoztatót.

Tovább

JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ M76-OS ÉPÍTÉSE

Két ütemben folyik munkavégzés az M76 autóút építésénél. Az I. ütem az M7 autópálya Holládi csomópont és Balatonszentgyörgy közötti szakasz, míg a II. ütem a Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti szakasz. Az aktuálisan zajló munkákról Vígh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője tartott sajtótájékoztatót.

Tovább

Letették az M76 gyorsforgalmi út Zalaegerszeg – M7 autópálya közötti szakaszának alapkövét

A fejlesztésnek köszönhetően Zalaegerszeg 2×2 sávos úttal csatlakozik majd az ország gyorsforgalmi úthálózatához. Az alapkőletételi ünnepségen beszédet mondott Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, Horváth István, megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért felelős államtitkár, Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára, Vigh László, Zala megye 1. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, Manninger Jenő, Zala megye 2. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, és Mayer András, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese.

Tovább

Ütemterv szerint halad a zalalövői elkerülő út építése

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában 2014 év elején kezdődött a zalalövői elkerülő út építése. Zalalövőt a 86. sz. főút teljesen keresztül vágja. A településen naponta átlagosan 5363 db egységjármű halad át, melynek 60%-a nehézgépjármű. A 10,7 km hosszan új nyomvonalon épülő út tehermentesíti a várost a nagyarányú zaj- és légszennyezéstől, valamint lecsökkenti a jelenlegi jelentős torlódásokat.

Tovább