Koordinációs főmérnök


Az építőmérnöki szakma alkotásai fontos szerepet játszanak életünkben. Nap, mint nap látjuk őket és funkciójuknak megfelelő használatuk mindennapivá vált. Jelenlétük természetes és megszokott, ezért sokszor hajlamosak vagyunk szó nélkül elsétálni mellettük. Az építőmérnöki munka szépsége, hogy a legtöbb alkotás magán hordozza alkotója kézjegyét.

Az építőmérnökök munkája a tervezéstől a műszaki ellenőri tevékenységen keresztül egészen a kivitelezésig terjedhet, a műszaki infrastruktúra területén látnak el feladatot, amelyhez elengedhetetlen a kreativitás és az alkotás szépsége iránti igény.

Új kihívások jelentek meg napjainkban, olyan fogalmak válnak közkeletűvé, mint a fenntarthatóság, az energiatudatosság vagy az ökológia. Mindenkinek joga van a szép emberi környezethez, az egészséges lakáshoz, a korszerű infrastrukturális rendszerek adta kényelmi szolgáltatásokhoz, a biztonságos közlekedéshez. A mérnöki munka szépsége éppen ebben van, a háttérben dolgozni, szolgálni egy szűkebb vagy tágabb közösséget, nagyvárost vagy kistelepülést. Érteni, elemezni, megtervezni a folyamatokat, majd megvalósítani azokat, az eredmény pedig, mindig valamilyen hasznos objektum.

A mérnöki munka precizitást és elhivatottságot követel, integráló képességet, innovatív hozzáállást és természetesen sok-sok tanulást, de megéri!