VASÚTI ÖSSZEKÖTTETÉS FERIHEGY 1 ÉS A NYUGATI PÁLYAUDVAR KÖZÖTT A mai napon, Ferihegy megálló ünnepélyes átadásával megindult a vasúti közlekedés a Nyugati pályaudvar és a ferihegyi repülőtér (Budapest Airport) 1-es terminálja között. Az új létesítményt átadta Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter; Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere; Reinhard Kalenda, a Budapest Airport Zrt. elnök-vezérigazgatója; Mosóczi László, a MÁV-START Zrt. elnök-vezérigazgatója és Homlok Zsolt, a Colas Dunántúl Zrt. elnök-vezérigazgatója. Az új megállóban a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalon közlekedő személyvonatok többsége megáll. A vonatok menetideje 22-25 perc, a menetjegy ára 300 forint lesz. Ferihegy megálló és az 1-es terminál között utasliftekkel kiegészített gyalogos felüljáró biztosítja az összeköttetést.

Tovább

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. egyetért az Állami Számvevőszék legutóbbi vizsgálati javaslataival, ám azokra vonatkozóan már 2006-ban intézkedett és azóta is folyamatosan e szerint végzi tevékenységét.

Tovább

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek nincs lejárt kötelezettsége a Viadom Zrt-vel szemben.

Tovább

Forgalomterelés az M0 keleti szektor építése miatt A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az első napi tapasztalatok alapján azt javasolja, hogy az M2 autóúton érkező és a Főváros felé tartó autósok a 2/B autóúthoz érve jobbra, a 2 sz. főút (Váci út) felé hajtsanak tovább. Így elkerülhetik a várakozást.

Tovább

Május 9-én, hordógurítással ünnepelték meg az építők, hogy szerkezetkész állapotba került, vagyis átjárhatóvá vált Közép-Európa leghosszabb völgyhídja, a kőröshegyi völgyhíd.

Tovább

Környezetvédelmi vizsgálatok segítik az M0 továbbépítését. A szélcsatorna modellkísérlet és segíti az építettőt és a tervezőt az alagutak méretének és helyének optimalizálásában. Az érintett önkormányzatok, civil szervezetek és az érdeklődők is figyelemmel kísérhetik a vizsgálatot.

Tovább

M6 autópálya építéssel érintett tisztelt ingatlantulajdonosok! A Nemzeti Autópálya Zrt. megbízásából elkészült az M6 autópálya Dunaújváros Szekszárd közötti szakasz ENGEDÉLYEZÉSI TERV-e, két szakaszra bontva: I. tervezési szakasz Dunaújváros-Paks: a FÓMTERV Zrt. tervezésében II. tervezési szakasz Paks-Szekszárd: a RODEN Mérnöki Iroda Kft. tervezésében.

Tovább