2019. november 24-én, vasárnap a Szigetszentmiklósi csomópont térségében az M1 autópálya felé vezető oldalon két sávon egy közel 2 km-es szakaszt véglegesen visszaadnak a közlekedők részére, ezzel egyidőben az érintett szakaszon a közút kezelője, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megkezdi a Budapest felé vezető oldalon a terelés felszámolását.

A fejlesztésnek köszönhetően a jövőben Murarátkán elkerülhetőek, megelőzhetőek lesznek a települést hirtelen elöntő villámárvizek. A beruházáshoz kapcsolódóan Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója, Mórocz József, a Magyar Közút Nzrt. Zala Megyei Igazgatóságágnak igazgatója és Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője tartott sajtótájékoztatót.

Tovább

Az Európai Unió „Connecting Europe Facility” programjának egyik kiemelt eleme a belvízi közlekedés és áruszállítás infrastruktúrájának fejlesztése, a környezetkímélő és gazdaságos folyami szállítási lehetőség biztosítása. Magyarország a program keretében többek között a Duna hajózhatóságának javításához szükséges tervezési és előkészítési munkák finanszírozására nyert támogatást. A Duna Magyarországi szakaszán évtizedek óta nem végeztek meder karbantartási munkát, így […]

tarsadalmi-szervezetekkel-egyeztetett-a-nif-zrt-a-duna-hajozhatosaganak-javitasarol
Tovább

Az M4 gyorsforgalmi út Cegléd-Abony közötti szakaszának kivitelezési munkái eljutottak abba a fázisba, hogy egy szakaszon a forgalom eddigi 4. sz. főútról (amely a leendő M4 gyorsforgalmi út bal pályája lesz) történő átterelése szükséges az újonnan megépített jobb pályára annak érdekében, hogy a meglévő oldal felújítási munkálatai is megkezdődhessenek.

Tovább

 2019. október 22-én került megrendezésre a “Közút létesítése határátkelőhöz Kübekháza (HU) és Rábé (SRB) térségében“ című projekt zárókonferenciájára Újvidéken (Novi Sad). A projekt az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósult meg. A zárókonferencián a projektben résztvevő projekt partnerek valamint vajdasági intézmények tartottak előadásokat a projekt megvalósításával, jelentőségével kapcsolatosan. Az előadók között szerepelt: Ognjen […]

zarokonferencia-a-husrb-1601-21-0003-kozut-letesitese-hataratkelohoz-kubekhaza-rabe-tersegeben
Tovább