Tovább folytatódik a Déli Körvasút építése. Csepelen, ahol a fő elemeket szerelik össze, ma délelőtt hajóra emelték és szállításra készítették elő a Déli összekötő vasúti Duna-híd első elemét. A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) és a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. együttműködésében készülő Déli Körvasút Ferencváros és Kelenföld állomások közötti szakaszának építésére pedig megszületett a jogerős vasúthatósági engedély is.

epul-a-deli-korvasut-vizen-szallitjak-a-duna-hid-elso-hidelemet

Gőzerővel halad a munka az M85 autóút Csorna – Sopron közötti szakaszán. Ennek eredményeképp egy új csomópontot vehetnek birtokba az autósok. Kapuvár határában a gázátadó állomásnál a főpálya tovább építésének érdekében 2020. május 28-án a forgalom átterelésre kerül a 8611. jelű Kapuvár-Beled összekötő út új, az autóút Kapuvári csomópontjának részeként kiépített korrekciós szakaszára. A térségben […]

Tovább

Mától komfortosabban haladhatnak a közlekedők az M86 és M85 autóutak Szombathely-Csorna-Győr közötti szakaszán. Elkészült a Vámoscsalád és a Rábaköz pihenőhely. A projekt átadásán jelen volt Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, Vas megye 1. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, Ágh Péter, Vas megye 2. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese.

atadtak-az-m86-gyorsforalmi-ut-vamoscsaladi-es-rabakozi-pihenoit

Pénteken tartották a Tiszafüred-Poroszló között épülő kerékpárút hidjainak dinamikus próbaterhelését. Az esemény különlegessége, hogy nem járművek, hanem emberek tesztelték a műtárgyak teherbírását. A próba sikeresen lezajlott. Az előzetes mérések alapján mindhárom műtárgy a korábban kiszámolt értékeknek megfelelően mozdult el a különböző súlyok hatására.

gyalogosok-leptek-el-a-tiszafured-poroszlo-kozott-epulo-kerekparut-szakasz-hidjait

Az M44 gyorsforgalmi út Lakitelek- Tiszakürt közötti szakaszának építése miatt a 44 sz. főút és a 4515 j. Tiszakürt-Tiszainoka összekötő út csomópontja 2020. április 20-tól lezárásra került. Tiszakürt a 44 sz. főútról a 4514 j. Tiszakürt-Csépa összekötő út felől (Tiszakürt, Táncsics Mihály utca) közelíthető meg. Az M44 gyorsforgalmi út tiszakürti külön szintű csomópont és a […]

forgalomtereles-a-44-sz-fouton-tiszakurt-tersegeben
Tovább