A 33. sz. főút NIF Zrt. beruházásával érintett szakasza jelentős közúti forgalmat bonyolít le, így a kapacitásbővítés lehetővé teszi majd a forgalom eloszlását, és ezáltal a közlekedés biztonságosabbá válását is. A fejlesztés biztosítani fogja a jelenleg kialakítás alatt álló Debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet gyorsabb megközelíthetőségét is.

A 27 kilométeres szakasz megépülésével Szolnok megközelítése gyorsabbá és biztonságosabbá válik, valamint a város mentesül az átmenő forgalom terhétől. Az átadó ünnepségen jelen volt Varga Mihály pénzügyminiszter, Földi László országgyűlési képviselő, Herczeg Zsolt országgyűlési képviselőjelölt, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere és Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója.

ujabb-szakasz-keszult-el-az-m4-autoutbol-abony-es-torokszentmiklos-kozott
Tovább

A NIF Zrt. beruházásában megvalósuló projekt célja a szentgotthárdi ipari park közvetlen gyorsforgalmi kapcsolatának biztosítása, és a nemzetközi elérhetőség javítása. A fejlesztés eredményeképpen közvetlen közúti kapcsolat jön létre Szentgotthárd, illetve Szentgotthárd ipari parkja, valamint az M80-as autóút szentgotthárdi külön szintű csomópontja között. A projekt kapcsán V. Németh Zsolt a térség országgyűlési képviselője, Huszár Gábor Szentgotthárd polgármestere és Vizi Norbert a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatóságának projektiroda-vezetője tartott sajtótájékoztatót.

Tovább

Kimagasló eszmei értékű, gazdag avar kori temetőt tártak fel a Janus Pannonius Múzeum munkatársai a NIF Zrt. beruházásában zajló M6 autópálya kivitelezésének helyszínén, a leendő Babarci Mérnökségi Telep fejlesztési területén. A pécsi Csontváry Múzeumban szervezett leletbemutatáson Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, Dr. Bertók Gábor, a Janus Pannonius Múzeum igazgatója, Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese és Tóth Zsolt, a Janus Pannonius Múzeum szakmai munkatársa, a feltárás vezetője tartottak sajtótájékoztatót.

sajtotajekoztatot-tartottak-az-m6-autopalyan-feltart-regeszeti-leletekrol
Tovább

Egy civilszervezet, illetve egy magánszemély pert indított a Pest Megyei Kormányhivatal ellen abból a célból, hogy semmisítsék meg a Déli Körvasút fejlesztésének környezetvédelmi engedélyét. A bíróság ítéletében a felpereseknek adott igazat, a környezetvédelmi engedélyezési eljárást a hatóságnak újból le kell folytatnia.

A NIF Zrt. beruházásában megépül az M35 autópálya Debrecen – Nyíregyháza és a Nyíregyháza – Debrecen csomóponti ága Görbeházánál. A fejlesztés segíteni fogja a térség jobb elérhetőségét, mivel a Nyíregyháza irányából az M3 autópályán érkezők számára nyújt lehetőséget Debrecen irányába tovább haladni, és Debrecen felől az M35 autópályán, Nyíregyháza irányába az M3 autópályán történő továbbhaladást fogja biztosítani.

megvalosul-az-m35-os-autopalya-gorbehazi-csomopontjanak-fejlesztese

Letették az alapkövét a Mosonmagyaróvár, déli tehermentesítő út 1. számú főút és 86. sz. főút közötti szakaszának. A Kiemelt társadalmi igényeken alapuló közútfejlesztések, illetve a Térségi Közúti Beruházások részeként számos elkerülő, illetve tehermentesítő utat alakítanak ki a NIF Zrt. beruházásában, ezen programok részeként épül meg Mosonmagyaróvár déli elkerülője is.

tehermentesito-ut-epul-mosonmagyarovar-deli-reszen

Megkezdődtek a 84. sz. főút – Tóth Tivadar utca – Fehérkő u. szintbeni csomópont körforgalmú csomóponttá átépítésének munkálatai. Az élénk forgalmat bonyolító, Sümegen áthaladó 84. sz. főút központi szerepet tölt be a városban közlekedők életében, amely megnehezíti a 84. sz. főút - Tóth Tivadar utca - Fehérkő utca csomópont használatát a keresztező forgalom számára. A NIF Zrt. beruházásában megvalósuló fejlesztés részleteiről tartott sajtótájékoztatót dr. Navracsics Tibor, Veszprém megye 3. számú egyéni választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje és Végh László, Sümeg polgármestere.