Esztergom megközelítése, M100 autóút Bicske – M1 autópálya – Esztergom közötti szakasz fejlesztése

A tervezett fejlesztés Esztergom gyorsforgalmi úthálózatba történő bekötését és a Térség infrastruktúrális fejlesztését célozza meg. Az autóút az 1. sz. főút (Bicske) - M1 autópálya és Esztergom között, 32,3 km hosszban, 20,0 m koronaszélességgel, 2x2 sávos kialakítással, 110 km/h tervezési sebességgel, leállósávok nélkül kerül megvalósításra.

Az autóút nyomvonala az újonnan létesítendő M1 (Bicske-Mány) autópálya csomóponttól indul, majd Mányt Keletről, Zsámbékot, Tököt, Perbált és Tinnyét nyugatról, Dágot, Únyt, Csolnokot, Leányvárt keletről kerülve 3 db alagúton keresztül éri el a 10. sz. főutat. A 2. számú Budapest-Esztergom vasútvonalat különszintű átvezetéssel keresztezi, majd eléri a 117. sz. főutat és annak 2x2 sávra történő bővítésével, ívkorrekciójával halad tovább, Kesztölcöt nyugatról kerülve éri el az Esztergom-Kertvárosban lévő 117. sz. főút – 1117. j. út (Esztergom ipari parki út) csomópontot, mint végcsomópontot. A fejlesztés része továbbá az 1. sz. főút és az M1 autópálya között a 2x1 sávos 103. számú főút és az Úny bekötőút megvalósítása, a 1106. j. út Únytól Dág településig történő felújítása, a Tinnyét északról elkerülő út és a Dorog bekötőút megvalósítása, valamint a teljes 1117. j. út (Esztergom Ipari Parki út) felújítása. A gyorsforgalmi út üzemeltetési feladatainak ellátása érdekében Kesztölcön üzemmérnökségi telep kerül megvalósításra.

Adatok
Projekt típusa Út
Kialakítás típusa Új nyomvonal (2x2 sáv)
Új nyomvonal (2x2 sáv) 32300 méter
Érintett megyék Fejér megye, Komárom-Esztergom megye, Pest megye
Érintett települések Bicske, Dág, Dorog, Esztergom, Kesztölc, Leányvár, Mány, Perbál, Piliscsaba, Piliscsév, Pilisjászfalu, Szomor, Tinnye, Tök, Úny, Zsámbék
A projektben részt vett tervező(k) CONSTREAL Mérnöki Iroda Kft.
Fázis Befejezett előkészítés
Megvalósíthatósági tanulmánnyal rendelkezik.
Környezetvédelmi engedéllyel rendelkezik.
Engedélyezési tervvel rendelkezik.
Építési engedéllyel rendelkezik.
Forrás A beruházást a magyar állam finanszírozza.

Vonatkozó projektek