Folyamatosan javul Vásárosnamény és térsége közlekedési helyzete

A Közlekedés Operatív Program „Balesetveszélyes csomópontok átépítése” projektje keretében országosan 12 helyszínen balesetveszélyes csomópontok épülnek át körforgalommá. A 41. sz. főút több mint 8 ezres forgalmat lebonyolító vásárosnaményi szakaszán, a 4117. j. út keresztezésében is új körforgalmi csomópont létesült.

A 2014 tavaszán kezdődött építkezés egy több éve fennálló problémát oldott meg. A felhajtás a 41. sz. főútra Vitka vagy a benzinkút felől balesetveszélyes volt. Korábban a kereszteződésben 30km/órás sebességkorlátozás volt érvényben, ennek ellenére az elmúlt 5 évben a kereszteződés 50 méteres körzetében 26 közlekedési baleset történt. A csomópont környezetében közvilágítás és új burkolat épült, a járdát és a kerékpárutat is átvezették.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója hozzátette: „Szabolcs-Szatmár-Bereg megye további balesetveszélyes csomópontjainál is épül körforgalom – Kölcsén már végeztek a munkálatokkal, a Nyíregyháza-Orosnál lévő fejlesztés októberben elkészül, Apagyon pedig a megkötött szerződés alapján szeptemberben kezdődik meg a kivitelezés.”

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósult meg. A kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. végezte nettó 276 millió forint értékben.