MEGÚJULNAK A ZAJVÉDŐ FALAK AZ M0 DÉLI SZEKTORÁNÁL

Az akusztikai követelményekhez igazodva 3-5 méter magas új zajárnyékoló falak épülnek az M0 déli szektor M7-M6 közötti szakaszán. A kiemelt helyeken a már meglévő zajvédőket további fél méteres úgynevezett reduktorokkal erősítjük meg.

Korszerű biztonsági elemekkel és a módosított környezetvédelmi előírásokkal összhangban újulnak meg az M0 déli szektorának zajvédő falai 8,5 kilométer hosszan. A korszerűsítés keretében a beruházás aktuális ütemében az akusztikai követelményeknek megfelelően méretezett, azaz 3-5 méter magas új zajárnyékoló falakat építünk, a meglévőket megmagasítjuk, illetve a kiemelten védendő területeken úgynevezett reduktorokkal látjuk el.

A munkaterületen lezajlott a cserje-, és bozótirtás. Zajlanak az alapozási munkálatok, az oszlopállítás, valamint a zajfal elemek behelyezése. A munkavégzés a leállósávon történik, azaz a forgalmat nem befolyásolja.

A Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft. kivitelezésében megvalósuló fejlesztéssel jelentősen javul a környéken lakók életminősége.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában 85% uniós és 15 % hazai forrás bevonásával valósul meg nettó 1.759.564.330 forintból.