FOLYATÓDIK A DÉL-BALATONI VASÚTVONAL FELÚJÍTÁSA

Szeptemberben folytatódik a dél-balatoni vasútvonal korszerűsítése Szántód-Kőröshegy-Balatonszentgyörgy között, valamint Kaposvár-Fonyód vonalon. A fejlesztés kivitelezési munkálatai vágányzár mellett zajlanak. Mindkét vasútvonalon annak megfelelően ütemeztük a felújítási munkálatokat, hogy 2017 nyarán a menetrend szerinti vonatforgalom ismét megindulhasson a Balaton déli partján.

Szeptember 19-én megkezdődnek Szántód-Kőröshegy állomás részleges átépítésének munkálatai –  sínkorona szint + 55 cm magas peron, gyalogos aluljáró lépcsőnél előtető, peronon esőbeállók kiépítése – melyek előreláthatólag 2016 decemberéig tartanak majd. Ütemterv szerint 2016 őszén átépül a Szántód-Kőröshegy – Balatonboglár szakasz vasúti pályájának al- és felépítménye, mely munkákat a korszerű PM 1000 alépítményjavító géplánc, illetve az SMD80 felépítmény-gyorsátépítő gép végeznek el.

2016.szeptember és december között a tervek szerint megépül az új második vágányú szakasz alépítménye is Balatonszemes-Balatonlelle felső térségében.

A Kaposvár-Fonyód vasútvonalon Osztopán – Fonyód között 2016 szeptemberében ütemterv szerint ágyazatrostálással és lokális alépítmény-megerősítésekkel indulnak a vágányzárban tervezett munkák, melyek a vasútvonal állapotjavítását célozzák meg. Ennek előkészítéseként már 2016 nyarán vasbetonalj-javításokat végeztek. Az elhasználódott vasbeton aljakat a vágányzári időszakban cserélik.

Az első vágányzárak ütemezése a következők szerint alakul:

2016.szeptember 12. (hétfő) – 2016. szeptember 18 (vasárnap) között: Szántód-Kőröshegy – Fonyód között folyamatos vágányzár. Szántód-Kőröshegy és Fonyód között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.
2016.szeptember 19. (hétfő) és 2016. december 10. (szombat) között: Szántód-Kőröshegy–Fonyód szakaszon folyamatos vágányzár lesz. A szántód-kőröshegyi állomás átépítése miatt a vonatpótló buszok hosszabb szakaszon, Siófok és Fonyód között közlekednek.
2016.szeptember 12. (hétfő) 2016. december 10 (szombat) között: Osztopán – Fonyód között folyamatos vágányzár. Osztopán – Fonyód állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Kérjük, hogy utazás előtt a pontos menetrendet illetően tájékozódjanak a MÁV-Start Zrt. információs felületein, illetve az állomásokon valamint a jegypénztárakban.

A kivitelezést a Déli-part 2016 Konzorcium (R-Kord Építőipari Kft., V-Híd Zrt., Swietelsky Vasúttechnika Kft.) végzi. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában uniós és hazai forrás bevonásával valósul meg.

2016. augusztus