Feloldják a teljes útzárat a 83 sz. főút győri bevezető szakaszán

A tervezettnél hamarabb elkészült az útpálya vízelvezetése érdekében szükséges új, 1,2 m átmérőjű áteresz beépítése, ezért ma déltől feloldják a 83 sz. főút Malom út - Mérföldkő út közötti teljes útzárat.

A kivitelezés 2018. május hónapban a Mérföldkő utcánál, az autószalonok oldalában a körforgalom teljes kiépítésével, illetve a régi 83-as út megerősítésével, újra aszfaltozásával fog folytatódni. Emiatt az áprilisban megépített új, kiszélesített útpályára terelik át az autósokat. A szakaszon végzett munkálatokat ideiglenes forgalomkorlátozás mellett, de a kétirányú forgalom folyamatos fenntartásával végzik. Az M1 autópálya le- és felhajtók továbbra is használhatóak lesznek.

Az M1 autópálya és a 83. sz. főút csomópontjának átépítésének 2018 nyarán várható befejezését követően az érintett szakaszon gyorsabb lesz az áthaladás, biztonságosabbá válik az autópályára való fel- és lehajtás, valamint a bevezető szakasz közlekedése is.

A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai és uniós forrásból valósul meg.

2018. április