KERÉKPÁRÚT ÉPÜL A TOKAJI „ERZSÉBET KIRÁLYNÉ” TISZA-HÍDON

A beruházás során teljes körűen megújul a Tokaji „Erzsébet királyné” Tisza-híd. A híd északi oldalán kerékpáros út, míg a déli oldalán gyalogjárda épül, az ehhez szükséges hídfő szélesítésekkel. A fejlesztés része továbbá a tokaji oldalon a 38. sz. főút és a 3838. j. út csatlakozási pontjánál található körforgalom pályaszerkezet cseréje és a középsziget burkolása a hozzátartozó vízelvezetés rekonstrukcióval egyetemben. A körforgalomban érintett közművek (közvilágítás, gázvezeték, vízvezeték, szennyvízvezeték) kiváltása, védelembe helyezése mellett a biztonságos kerékpáros és gyalogos közlekedés érdekében 2 db új kerékpáros-gyalogos átvezetés is épül. A híd teljes hossza közel 231 méter.

A beruházás munkaterületet a kivitelező július közepén átvette. A kivitelezés előreláthatólag az ideiglenes forgalomterelés kiépítésével kezdődik augusztus közepén, ezt követi a híd pályaszerkezetének ütemezett bontása és pályalemezének vizsgálata, mely 2018. szeptember közepére várható.

A Tokaji „Erzsébet királyné” Tisza híd a Nyíregyháza- Tokaj kerékpárút folytatása lesz, és kapcsolatot alakít majd ki a Tokaj-Rakamaz-Bodrogkeresztúr térségben kiépülő kerékpárhálózattal.

A fejlesztés a Felső-Szabolcsi, Tokaji Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság és a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő zártkörűen működő Részvénytársaság. beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a A-Híd Zrt. végzi, nettó 949 millió forint értékben.

2018. augusztus