Ideiglenes forgalomterelés mellett dolgoznak a 21. sz. főút Nógrád megyei szakaszán

Mátraverebély belterületén tervezetten három héten át útszűkületen keresztül haladhat a forgalom a Vasút úton a 21. sz. főút érintett szakaszán tervezett csomópont építési munkái miatt

Az ideiglenes forgalomterelés 2018. október 11-től lép életbe, és várhatóan november elejéig tart majd. A terelések idején a kihelyezett KRESZ táblák segítenek az eligazodásban.

A 21. sz. főút kétirányú forgalma nem változik, a haladás 2×1 sávon folyamatosan biztosítva lesz ebben az időszakban is.

A kivitelezés mindkét szakaszon ütemterv szerint halad. A forgalomtereléssel is érintett Tar és Mátraverebély térségében teljes munkaterületen dolgozik a kivitelező. Befejeződtek a szakasz elejétől a rézsűképzési munkák és padkakészítések, valamint a sámsonházi bekötő út utáni szakaszon a bal és jobb pályák pályaszerkezeti rétegeinek építése a tari nagy szikláig, így a forgalom átterelésre került a bal pályára. Ezt követően azonnal megkezdődött a meglévő 21. sz. főút marása és bontása. A műtárgyak építése is zajlik a teljes szakaszon.

Az V. szakaszt illetően mind külterületen, mind Kisterenye belterületén az új jobb pálya pályaszerkezetének építése zajlik. Ezzel párhuzamosan tovább folytatódik a három belterületi aluljáró jobb oldalának építése. Október – november hónapokban megkezdődik a belterületi járdák építése is.

A teljes szakaszon 60 km/h (belterületen 40 km/h), sebességkorlátozás, és előzési tilalom van érvényben. Belterületen a keresztező mellékutcák a munkák függvényében időszakosan hosszabb időre lezárásra kerülnek. Jelentős, időszakosan torlódást is okozó forgalomkorlátozásokra a 23 sz. út, és a 2409 j. út csomópontjaiban lehet számítani, előreláthatólag november végéig.

A 21. sz főút öt szakaszán összesen 26,1 km hosszan valósul meg a négynyomúsítás. A fejlesztésnek köszönhetően javul a közlekedés színvonala és biztonsága, és megvalósul Salgótarján bekötése a hazai gyorsforgalmi úthálózatba.

2019 tavaszán fejeződhetnek be a munkálatok Nógrád megyében.

A fejlesztés a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg uniós és hazai forrás felhasználásával.