Megnyílik a gyalogos és kerékpáros forgalom előtt a Deák Ferenc híd

2018. november 23-tól újra közlekedhetnek a gyalogosok és kerékpárosok is a Deák Ferenc hídon. A biztonságos átkelés érdekében egy ideiglenes sávot nyitnak meg számukra.

Az M0 dél rekonstrukciójához kötődő, Deák Ferenc (Hárosi) híd bal pályájának építési munkái miatt volt szükség a gyalogos, illetve kerékpáros forgalom ideiglenes kizárására. A biztonságos átkelési lehetőség kialakítása érdekében lefolytatott szakértői vizsgálat megállapította, hogy a munkálatok idejére a forgalom alatt lévő híd üzemi járdájának felhasználásával biztosítható a gyalogos forgalom a Csepel-sziget és a Budai oldal közötti szakaszon.

Mivel az adott szakaszon az üzemi járda szélessége és a korlátok magassága a kerékpáros forgalom biztonságos átvezetésre nem alkalmas, ezért a kerékpárosok csak gyalogosan, a kerékpárokat tolva kelhetnek át a Dunán.

A Vállalkozó a gyalogos közlekedés feltételeinek biztosítása érdekében a munkálatokat már megkezdte. A gyalogos közlekedés számára az ideiglenes átkelési útvonalat biztosító szakasz várhatóan 2018. november 23-tól használható.

 

2018. november