Lezárt vasúti átjáróba hajtott egy autó a 22. kerületben

Reggel 7 óra körül egy autós behajtott a lezárt Nagytétényi úti átjáróba, és bent ragadt a vágányok között. A lezárás jóváhagyott forgalomtechnikai tervek szerint volt kitáblázva, a sofőr a tiltás ellenére hajtott az útátjáróba. Az arra közlekedő szerelvény még meg tudott állni, így baleset nem történt, viszont a mai napon újraindult Kelenföld- Százhalombatta közötti vonatközlekedésben jelentős késést okozott. A Katasztrófavédelem 9 óra körül eltávolította az elakadt gépkocsit a sínekről. A feltorlódások miatti vonatközlekedés fokozatosan áll helyre. A hasonló esetek elkerülése érdekében a Vállalkozó betonaljakat helyez fizikai akadályként az átjáró mindkét oldalára.

A Nagytétényi úti közúti átjáró a Kelenföld- Százhalombatta vasútfelújítási projekt keretében megszűnik, a környéket érintő forgalomkorlátozások miatt azonban a kivitelező a szintbeni átjáró megszüntetését a Növény utcai csomópont forgalomba helyezéséig (várhatóan 2019. szeptember) elhalasztja. Az útátjárót március 31-én déltől, az ideiglenes jelzőberendezés kiépítéséhez és teszteléséhez szükséges kéthetes időtartamra (2019. április 16., 9 óra) lezárták.

A tesztüzem ideje alatt az átkelés a lezárt útátjáróban a közúti közlekedés, a gyalogos és kerékpáros forgalom szigorúan tilos és balesetveszélyes.

A gyalogos és kerékpáros forgalom átvezetése, valamint a közúti közlekedés számára a lezárás ideje alatt a javasolt és kitáblázott kerülőút, a Dózsa György út.

2019. április