Átadták a forgalomnak Százhalombatta állomáson a peronok megközelítésére szolgáló gyalogos aluljárót

2019. szeptember 1-jétől használhatják az utasok Százhalombatta állomáson a peronok megközelítésére szolgáló új gyalogos aluljárót. A peronaluljáró átadásával a közlekedők biztonságosan és kényelmesen közelíthetik meg az újonnan megépült magasperonokat.

Az aluljáró átadásával egyidőben elkészült Százhalombatta állomás végleges, teljes vágányképe, és megtörtént a teljes állomás ideiglenes forgalomba helyezése. Az állomáson elkészültek a magasperonok.

A Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti 15,7 km hosszú szakasz pályaépítésének keretében 11,4 km hosszan teljesen új nyomvonalon épül ki a kétvágányú vasúti pálya. A felsővezetéki rendszer is átépítésre kerül. Százhalombatta állomás vágányhálózatát átépítik, akadálymentes állomási környezetet alakítanak ki, 55 cm magasságú állomási peronokat létesítenek, aluljárók, liftek, új kábelalépítmény és kábelhálózat, térvilágítás, perontetők építése valósul meg. A projekt keretén belül vonali műtárgyak építésére, különszintű vasúti-közúti keresztezések és P+R parkoló kialakítására is sor kerül.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából uniós és hazai forrás felhasználásával, a CEF (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz) támogatásával, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

2019. szeptember