Vasárnap részlegesen megnyitják az M0 autóút Deák Ferenc hídjának északi oldalát

2019. december 8-tól ismét három sávon haladhat a forgalom a Csepel-sziget felől Buda irányába a Deák Ferenc (Hárosi) hídon.

Az M0 autóút rekonstrukciós munkáinak keretében a híd új aszfaltburkolat réteget kapott, a kivitelező elvégezte a dilatációs szerkezetek és a saruk cseréit, valamint a külső acélszerkezeteket, betonfelületeket korrózióvédelemmel látták el. Elkészítették az új szegélyeket, elhelyezték a biztonsági korlátokat, kialakították a korszerű vízelvezetést, illetve kiépítették a szükséges forgalomtechnikai és forgalombiztonsági elemeket.

Folyamatban van a szegélyen elhelyezett kerékpárút csúszásgátló bevonatának felhordása, a világítás rekonstrukciója, a zajvédő fal elhelyezése, valamint a híd belső felújítása és az új távfelügyeleti rendszer kiépítése.

A híd északi oldalának részleges megnyitásával december 8-tól a kerékpáros és gyalogos áthaladási lehetőség megszűnik, mivel keresztezné a gépjármű forgalmat. Az időjárási viszonyok függvényében a felújított hídon a gyalogos és kerékpáros közlekedés megnyitása március végén várható.

Az autóút korszerűsítésének munkálataihoz kapcsolódóan a szigetszentmiklósi pihenőhelyen december 7-én reggel 7 órától másnap délután 17 óráig az 50625. – 50614. jelű ág csatlakozásánál megkezdődik az aszfaltburkolat marása, valamint a kötő- és kopóréteg építése. Az ideiglenes forgalomkorlátozás ideje alatt a Shell üzemanyagtöltő állomás, a Gastland és KFC éttermek a Csepeli út körfogalom (51101 j. út) felől nem közelíthetők meg, valamint ebből az irányból kihajtani sem lehet majd a Csepeli úti körfogalom felé.

Az időjárási viszonyoktól függően a téli időszakban is folytat munkavégzést a kivitelező. Az autóút aktuális forgalmi helyzetéről a közlekedők a www.utinform.hu oldalon tájékozódhatnak.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, az STR M0 Konzorcium (STRABAG Építő Kft. és STRABAG AG) kivitelezésében valósul meg.

2019. december