FORGALMIREND-VÁLTOZÁSRA KELL SZÁMÍTANI SZÁZHALOMBATTÁN

2020. március 30-án átadták a forgalomnak a MOL Dunai Finomító környezetében lévő, vasút felett átívelő közúti hidat. A korábbi híd meghosszabbítására a Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti, 15,7 km hosszú vasútvonal-szakasz felújításához kapcsolódó pályabővítés miatt volt szükség. Az új hídra történő átterelést követően megkezdődik az addig használt hídprovizórium elbontása.

Az ideiglenes híd bontása, illetve további munkálatok elvégzése miatt 2020. április elsején 07.00-tól április 17-ig lezárják az Olajmunkás utat a Dunai Olajfinomító előtt található körforgalomtól közel 400 m hosszban.

A lezárt Olajmunkás út helyett a 6. sz. főúton tudják a közlekedők az Olajfinomítót megközelíteni. A Dunai Finomító vasútállomás megközelítése változatlan módon lehetséges a 6. sz. főút irányából.

A gyalogosokat és a kerékpárosokat nem érinti a lezárás. Az érintett szakaszon lévő Volánbusz megállót ideiglenesen áthelyezik, ezért kérjük, hogy utazás előtt a lezárásról és a pontos menetrendet illetően tájékozódjanak az VOLÁNBUSZ weboldalán. A munkálatok a vasúti közlekedést nem érintik.

A Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti vasúti beruházás átadása 2020 végén várható. Az utazóközönség tavaly szeptember óta használhatja Százhalombatta állomáson a peronok megközelítésére szolgáló új gyalogos aluljárót. Ezzel egyidőben elkészült Százhalombatta állomás végleges, teljes vágányképe, megépültek a magasperonok, és a teljes állomás ideiglenes forgalomba helyezése is megtörtént.

A Százhalombatta – Pusztaszabolcs teljes vonalszakasz beruházásának keretében megvalósul a teljes vasúti pálya korszerűsítése, új elektronikus biztosítóberendezést, korszerű utastájékoztatási és távközlési rendszert építenek ki. A fejlesztésnek köszönhetően kis szakaszon 120 km/h, nagyobbrészt 160 km/h sebességgel haladhatnak majd a vonatok, több állomás és megállóhely is megújul.

A fejlesztés európai uniós és hazai forrás felhasználásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

2020. március