Megnyitották a pusztaszabolcsi Akácfa utcai vasúti átjárót

Az Ercsi elágazás és Pusztaszabolcs állomás között a meglévő pálya korszerűsítéséhez kapcsolódóan, a tervezettnél két nappal korábban megnyitották Pusztaszabolcson az Akácfa utcai útátjárót, így már a mai naptól használhatják az arra közlekedők.

Az eredeti terveknek megfelelőan az Adonyi úti vasúti útátjáró vasárnap éjféltől kerül lezárásra az autóforgalom elől, a gyalogosok közlekedése biztosított lesz. A lezárás miatt kérjük a gépjárművel közlekedőket, hogy az Akácfa utcai átjárót használják.
A kiépülő nyíltvonali Ercsi elágazás és Pusztaszabolcs állomás között a meglévő pálya korszerűsítésére kerül sor 12,2 km hosszon. Az átépülő pálya 160 km/h sebességgel, 225 kN tengelyterheléssel lesz járható.
Az állomásokon és a megállóhelyen 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek, korszerű térvilágítási rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül. Az állomásépületek állapotuktól függően felújításra, átépítésre vagy bontásra kerülnek. Az állomások és megállóhelyek körzetében P+R parkolók, valamint kerékpártárolók létesülnek. A zaj- és rezgésvédelem szempontjából szükséges helyeken zajárnyékoló falak épülnek. A meglévő műtárgyak részben átépülnek, új műtárgyak létesülnek.

2020. március