Lezárják Debrecenben a Vértesi úti vasúti átjárót

A Debrecen–Füzesabony (108-as számú) vasútvonal korszerűsítésének részeként lezárják a Vértesi úti szintbeni vasúti átjárót.

A Vértesi úti átjáróban a 2×1 sávos Vértesi utat, valamint az azzal párhuzamos járdaszakaszt a kétvágányú 100-as, valamint az egyvágányú 108-as számú vasútvonal keresztezi. A 108-as számú vasútvonal vágánybővítése miatt a 2020. május 15. és 2020. augusztus 31. közötti időszakban a Vértesi úti szintbeni átjáró átépítésre kerül.

A kivitelezés kizárólag az átjáró teljes lezárása mellett végezhető, emiatt a Vértesi út, István út és Gázvezeték utca közötti szakaszán a munkavégzés teljes időtartama alatt tilos a gépjármű és gyalogos forgalom.

A lezárt útszakasz a Mikepércsi út – Wesselényi utca – Erzsébet utca – Szoboszlói út útvonalon kerülhető el. A kivitelező a vasúti átjáró közelében található Gázvezeték utca – Vértesi út és az István út – Déli sor, valamint a Mikepércsi út – Gázvezeték utca, István út – Szoboszlói út és a 4805.j. út – Sárga dűlő csomópontokban útbaigazító táblák kihelyezésével segíti a könnyebb tájékozódást.

A kivitelezés alatt kérjük az ott lakók és az arra közlekedők szíves türelmét és megértését!

A megnövekvő vasúti forgalom kiszolgálására új vágány létesül, továbbá átépítik a vonalon található vasúti átjárókat, újakat építenek és változtatnak azok biztosítási módján.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg hazai forrás felhasználásával. A Debrecen–Füzesabony (108-as számú) vasútvonal korszerűsítését, – melynek részét képezi a Vértesi úti átjáró átépítése – a V-Híd Zrt. végzi nettó 50 398 637 761 Ft értékben.

2020. május