VÁLTOZIK A FORGALMI REND AZ M4 GYORSFORGALMI ÚT CEGLÉD ÉS ABONY KÖZÖTTI SZAKASZÁN

Az M4 gyorsforgalmi út Cegléd-Abony közötti szakaszán a főpálya építésének befejezése érdekében egy újabb szakaszon válik szükségessé a forgalmi rend megváltoztatása, ami egy eddig létező útkapcsolat megszűnésével jár.

Az új forgalmi rend bevezetésére − a végleges forgalomtechnikai jelzésrendszer kiépítését követően − 2020. május 06-án, napközben kerül sor.

Mindez azt eredményezi, hogy a 3119 j., Újszilvás, illetve Tápiószele felől Abony felé vezető úton közlekedők számára mindkét irányból megszűnik a 4. sz. főútra (a leendő M4 gyorsforgalmi útra) való felhajtás lehetősége.

Ezzel párhuzamosan a 4. sz. főúton (a leendő M4 gyorsforgalmi úton) közlekedők sem tudnak lehajtani az említett útra sem Abony, sem Újszilvás, illetve Tápiószele felé.

A két út csatlakozása ezzel végleg megszűnik.

 

A régi útkapcsolatok helyett az alábbi útvonalakat javasoljuk a közlekedők számára:

Abony megközelítése a 4. sz. főútról/M4 gyorsforgalmi útról:

Budapest felől

  • az Abony felé vezető 401. sz. főútra kell lekanyarodni ( a térképen zöld színnel jelölve),

Szolnok felől

  • akár a 32. sz. főút felől, Szolnok központjából, akár a 4. sz. főúton érkezik a közlekedő, hajtson rá a 40. sz. főútra, amely bevezet Abonyba (A térképen kék színnel jelölve)

Újszilvás és Tápiószele megközelítése a 4. sz. főútról/M4 gyorsforgalmi útról:

Budapest felől

  • az új ceglédi csomópontból kell kihajtani a Tápiószele felé vezető 311. sz. főútra (A térképen narancssárgával jelölve),

Szolnok felől

  • akár a 32. sz. főút felől, Szolnok központjából, akár a 4. sz. főúton érkezik a közlekedő, hajtson rá a 40. sz. főútra és Abonyon keresztül el tud menni Újszilvás felé (A térképen sárgával jelölve)

Kérjük, hogy az érintett szakaszon közlekedők fokozottan figyeljenek a megváltozott forgalmi körülményekre, és ne megszokásból vezessenek a 4. sz. főút, valamint az Abonyt és Újszilvást, illetve Tápiószelét összekötő út ezen szakaszán.

Megértésüket köszönjük!

A beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban valósul meg hazai forrás felhasználásával.

2020. május