ÚJABB JÓ HÍR A SOPRON KÖRNYÉKÉN KÖZLEKEDŐKNEK

A DS Konzorcium az M85 gyorsforgalmi út érintett szakaszának kivitelezője átszervezte a Sopron Kelet csomópont építését annak érdekében, hogy meggyorsítsa a 84-es főút új korrekciós szakaszának átadását és csökkentse a mostani terelés okozta fennakadásokat.

A  „Lila Tehén” Étteremnél a kivitelező eddig a 84. sz főút jobb oldalát építette a Kópháza felé vezető irányba. Június 15-én a jelenleg érvényben lévő félpályás terelést áthelyezik a másik oldalra, hogy a bal oldalon is folytatódhassanak a munkák. A szakaszon július 6-ig még marad a lámpás forgalomirányítás és Kópháza felé a jobb oldalon a forgalmat egy rövid részen ráterelik az új korrekciós szakaszra.

A koronavírus vészhelyzet miatti megszorítások lazítása következtében megnövekedett a forgalom, így a terelésnél nagyobb sorok, hosszabb fennakadások alakultak ki. A torlódás elkerülése érdekében a vállalkozó a „Lila Tehén” Étteremnél a 84. sz főút baloldalának építésével együtt a Szennyvíztisztító telep felőli oldalon az eredetileg tervezett félpályás lámpás terelés helyett, kétszer egysávos terelőutat fog kialakítani, így a Sopron felőli oldalon az új korrekciós szakasz rákötését a 84-es főútra egy ütemben, teljes szélességében lehet majd megvalósítani, miközben az autósok zavartalanul, lámpás irányítás nélkül tudják majd itt elkerülni az építkezést. (A “Lila Tehénnél” a terület szűkössége miatt ilyen terelést nem lehetett kiépíteni.)

A 84-es főút tejes korrekciós szakaszát, amely már a két új körforgalmon és az M85-ös gyorsforgalmi út alatt fog átmenni várhatóan augusztus első hetében fogják átadni a közlekedőknek.

Az útépítés miatti folyamatosan változó forgalmi rend és a folytatódó munkálatok miatt kérjük továbbra is a környéken közlekedők szíves türelmét és fokozott figyelmét, valamint a tereléseknél elhelyezett KRESZ jelzések (korlátozások) fokozott betartását.

2020. június