LEZÁRJÁK DEBRECENBEN A KISHEGYESI ÚTI VASÚTI ÁTJÁRÓT

A Debrecen–Füzesabony (108-as számú) vasútvonal korszerűsítésének részeként lezárják a Kishegyesi úti szintbeni vasúti átjárót.

A 2×2 sávos átjárót jelenleg egy vágány keresztezi. A megnövekvő vasúti forgalom kiszolgálására új vágányt építenek ki, továbbá átépítik a vonalon található vasúti átjárókat, újakat építenek és változtatnak azok biztosítási módján.

Az útátjáró korszerűsítési munkái az alábbi ütemezés szerint készülnek.

2020. augusztus 13. – 2020. szeptember 6. között a déli két sávot lezárják. A járműforgalmat mindkét irányban egy-egy sávon biztosítják, a gyalogosforgalom egy oldalon haladhat a járdán.

2020. szeptember 7. – 2020. szeptember 20. között az átjárót teljesen lezárják. Ebben az időszakban a kivitelezéssel érintett vasúti átjáróban a gépjármű- és gyalogosforgalom nem lesz lehetséges.

2020. szeptember 21. – 2020. október 22. között az északi két sávot lezárják. A járműforgalmat mindkét irányban egy-egy sávon biztosítják, a gyalogosforgalom egy oldalon haladhat a járdán.

A vasúti átjáró környezetében, továbbá szeptember 7. és szeptember 20. között a Kishegyesi út, Határ út, 33. számú főút, Házgyár utca, Pósa utca irányából útbaigazító táblák kihelyezésével segítik a könnyebb tájékozódást.

A kivitelezés alatt kérjük a helyi lakosság és az arra közlekedők szíves türelmét és megértését!

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg hazai forrás felhasználásával. A Debrecen–Füzesabony (108-as számú) vasútvonal korszerűsítését, – melynek részét képezi a Kishegyesi úti átjáró átépítése – a V-Híd Zrt. végzi nettó 54 859 115 262 Ft értékben.

2020. augusztus