FELÚJÍTÁSI MUNKÁK KEZDŐDNEK A 21. SZ. FŐÚT HEVES ÉS NÓGRÁD MEGYEI SZAKASZÁN

Több mint 8 kilométeren kezdődik burkolat felújítás a 21. sz. főúton Nógrád megyében. A beavatkozásoknak köszönhetően I. ütem befejezése után, 2021 júliusától javul a szakaszon a közlekedés biztonsága és színvonala.

A beruházás során a nyertes vállalkozó több helyszínen és különböző ütemekben végzi majd a felújítási munkákat, melyek a következők:

Burkolatfelújítás

  • a Salgótarján, Vizslás- Újlak szakaszon a 4,5 km hosszon a 48-as km-től kezdődően,
  • a Mátraverebély Bátonyterenye közötti részen 1,68 km hosszon a 39-es km-től kezdődően,
  • Pásztó és Szurdokpüspöki között 1,7 km hosszon a 21-es, és 300 méter hosszon a 22-es km-nél.

Fényvédő háló épül

  • a 21. sz. főúton Mátraverebély és Bátonyterenye között a 39-es km-nél,
  • Tar közigazgatási területén a 36-os km környékén,
  • Jobbágyi és Apc között a 21-es km-nél,
  • Zagyvaszántó és Lőrinci között a 8-as, 10-es, 11-es és 12-es, 15-ös és 16-os km környékén.

Tengelysúlymérő hely bővítése Pásztón a 29-es kilométernél a jobb oldalon.

Szikkasztó párologtató medencék megközelítését szolgáló üzemi csatlakozások megépítése Lőrinci és Hatvan között a 3-as és a 4-es km között a jobb oldalon.

Szalagkorlát épül Zzgyvaszántói és a selypi turbó körforgalomban.

Groovingolás Pásztó és Szurdokpüspöki között a 24-es és a 26-os km környékén. Ez a beavatkozás hézagvágást jelent az aszfaltburkolaton. Az út olyan területén alkalmazzák, ahol a pálya gyenge vízelvezetése miatt az úttest felületén megálló víz balesetveszélyt okozhat.

 

A beavatkozások forgalomtereléssel járnak majd, melyek ütemezéséről időben tájékoztatjuk a közlekedőket. A célunk az, hogy folyamatosan, de csökkentett sebeséggel legalább egy sávon haladhasson a forgalom.

A kivitelezés a Salgótarján, Mátraszele, Viszlás és Újlak szakaszon burkolatfelújítási munkafolyamatokkal kezdődött meg. Forgalmi tereléssel járó munkák 2021. márciusától várhatóan 2021. júliusáig tartanak majd.

A beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban valósul meg. A kivitelezést a HE-DO Építő Zrt. végzi, nettó 834 808 800 forint értékben.