TOVÁBBI HÁROM VASÚTI ÁTJÁRÓT ZÁRNAK LE DEBRECENBEN

A Debrecen-Füzesabony vasútvonal korszerűsítési munkálatai kapcsán további ideiglenes lezárásokra kell számítaniuk a közlekedőknek.

Az AFIT, a Hegedű utca, valamint a Kishatár út és a 33. sz. főút közötti átjárókat 2021. május 12. – június 7. között lezárják. Ebben az időszakban a vasúti pálya megépül végleges szinten és a csatlakozó utak teljeskörű átépítése is megtörténik.

A 33. sz. főút 105+675 km szelvényében lévő, Debrecen, Balmazújvárosi úti kétsávos körforgalom átépítése külön projekt keretében valósul meg, az érintett főúti szakasz felújítása folyamatban van. A körforgalom teljes körpályáját egy sávon várhatóan május 12–től használhatják a közlekedők. Pontszerű korlátozásokra lehet számítani a körforgalom további felújítási munkálatai miatt, viszont a bevásárlóközpont megközelítése mindvégig biztosított lesz.

A könnyebb tájékozódást útbaigazító táblák kihelyezésével segítik.

A kivitelezés alatt kérjük a helyi lakosság és az arra közlekedők szíves türelmét és megértését!

A fejlesztések az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósulnak meg hazai forrás felhasználásával. A Debrecen–Füzesabony (108-as számú) vasútvonal korszerűsítését a V-Híd Zrt. végzi nettó 54 859 115 262 Ft értékben. A 33. sz. főút Debrecen, Balmazújvárosi úti körforgalom korszerűsítését a ZEMPLÉNKŐ Kelet-magyarországi Építőipari Fővállalkozó és Bányászati Kft. végzi nettó 286 millió Ft értékben.