MEGKEZDŐDIK A HÍD GERENDÁZÁSA AZ ÚJ 83-SZ FŐÚTON A KORONCÓI CSOMÓPONTBAN

A 8418 j. úton, a koroncói csomópontban a híd gerendák beemelésére 2021. december 3-án és 4-én kerül sor. A hídgerendák beemelésének idejére, míg azok biztonságos rögzítése meg nem történik, gerendánként kb. 5-10 percre a forgalom megállítása szükséges, melyet jelzőőrök biztosítanak.

A gerendák vasúton érkeznek a győrszemerei vasúti kirakodóra. Innen ütemezett szállítással, a 83-as, 8418 j. (koroncói) úton, kb. 35 m hosszú trélerekkel szállítják őket a munkaterületre. A kivitelező a kiszállítás megkezdését a reggeli csúcs lefutása utáni időpontra ütemezi.

A trélerek biztonságos közlekedését kísérő járművek biztosítják, melyek az útvonalon érintett olyan kereszteződésekben, melyeken az áthaladás nem egyenes irányban történik, szükség esetén a forgalom korlátozásával, esetleges időleges megállításával biztosítják.

December 3-án és 4-én a hídgerendák beemelésének idejére, míg azok biztonságos rögzítése meg nem történik, gerendánként kb. 5-10 percre a forgalom megállítása szükséges, melyet jelzőőrök biztosítanak.

Két gerenda beemelése közötti időszakban, a forgalom zavartalanul közlekedhet.

2021. december 6-án a nyomvonalon a forgalom zavarása nélkül további egy híd gerendázása fog megtörténni. Ezen a napon a tartók beszállítása során lehet a 83-as út nyomvonalán és a 8418 j. (koroncói) úton lassabb menetidőre számítani.

A munkák ütemezésénél a vállalkozó figyelembe veszi a forgalom intenzitását a reggeli, illetve délutáni csúcsidőszakban. A lezárások ennek megfelelően történnek majd. Szükség esetén korlátozzák a gerendázás intenzitását. Ezen felül folyamatosan figyelik, hogy a megállított autósor ne legyen kihatással a 83-as főút forgalmára.

 

Forrás: A beruházást az Európai Unió és a magyar állam támogatja.