Hídgerenda-beemelés a 83.sz. főút Pápa-Tét dél csomópont közötti szakaszán

A 83. sz. 2x2 sávos főút Pápa-Tét dél csomópont közötti szakasz építésénél a kivitelező 2022. február 1-jén (kedden) és 2-án (szerdán) 6:30 és 18:00 óra között hídgerenda beemelést tervez a Gyarmat - Csikvánd közötti 8461 j. úton.

A gerenda beemelést végző darunak az útpályán kell elhelyezkednie, emiatt félpályás útlezárást építenek ki a fenti időpontok között a 8461 j. úton Gyarmat és Csikvánd között.

Az egyenként 26 tonna súlyú, 30,8 m hosszú hídgerendák vasúti szállítással jutnak el a győrszemerei vasúti kirakodóra. Onnan folyamatos kirakodás mellett a 83 sz. főúton Győrszemere – Tét – Tétszentkút – Gyarmat útvonalon szállítják ki őket a helyszínre, ahol a 32 db hídgerenda beemelése megtörténik. A gerendák beemelésekor a biztonságos daruzás érdekében kb. 10 perces időszakokra teljes útzárra kell készülniük az arra közlekedőknek.

A 8461 j. út Gyarmat és Csikvánd közötti szakaszának időszakos lezárása miatt kerülőútnak a Gyarmat  – Tétszentkút – Csikvánd útvonalat is használhatják a közlekedők.