Megkezdődik Egerben a Várállomás melletti kereszteződés átépítése

2022. március 16-án megkezdődnek a munkák a Vécseyvölgy utca – Gárdonyi utca csomópontjában. A beruházás keretében a város egyik forgalmas és balesetveszélyes csomópontját jelzőlámpás kereszteződéssé alakítják át. A fejlesztés részleteiről dr. Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár, Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, Heves megye 1. sz. egyéni választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje és Nagy Róbert Attila, a NIF Zrt. vezérigazgatója tartott sajtótájékoztatót.

A projekt során a jelenlegi balesetveszélyes csomópont 360 méter hosszon átépül. A gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében a csomópont környéken összesen hat helyszínen, a Vécseyvölgy u. – Gárdonyi Géza u. – Zoltay István u. csomópontjában négy, a Vécsey Sándor u.-Dézsmaház utca kereszteződésében két gyalogátkelőhelyet alakítanak ki.

A Vécseyvölgy utca – Gárdonyi Géza utca kereszteződésében szintbeni jelzőlámpás csomópont létesül, mely összeköttetésre és összehangolásra kerül a vasúti biztosító berendezéssel. A meglévő útszakaszt elbontják és új pályaszerkezetet építenek, valamint kiemelt szegélysor építésével ki is szélesítik.

A részletes műszaki tartalomról a NIF Zrt. korábbi közleményében tájékozódhatnak.

Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkára elmondta: A kormány prioritásként kezeli a közlekedési lehetőségek folyamatos bővítését. Napjaink közúthálózati beruházásai mennyiségüket, minőségüket, kiterjedésüket és a megvalósításuk idejét tekintve is kiemelkedőek Magyarország történetében. Korábban soha nem látott nagyságrendű fejlesztéseket hajtunk végre rendkívüli tempóban a hazai közlekedési infrastruktúrában. A csomópont átépítése az egriek ezreinek életét könnyíti majd meg. A beruházás által javul a közlekedésbiztonság, csökken a torlódás, a környék összességében élhetőbbé, könnyebben megközelíthetővé, korszerűbbé válik.

Dr. Pajtók Gábor, a Heves Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, a térség országgyűlési képviselőjelöltje elmondta: Egy város élhetőségének sok szegmense van, az egyik legfontosabb szegmens a XXI. század második évtizedében a közlekedés és annak biztonsága. Ez a beruházás minden helybéli és minden ide látogató ember biztonságát és életminőségét fogja segíteni, megkönnyíteni és szolgálni.

Nagy Róbert Attila, a NIF Zrt. vezérigazgatója kiemelte: A beruházás március 16-án indul. A kivitelezést a HE-DO Építő Zrt. végzi nettó 472 millió forint értékben. A beruházás eredményeként hat helyen alakítanak ki gyalogátkelőt és ebből három közlekedési lámpával biztosított lesz. Három ponton a gépjárművek forgalomszabályozására is lámpákat helyeznek el: a Vécseyvölgy út felől, a Szarvas tér felől, illetve a Vécsey Sándor utca felől érkezők közlekedését segítik majd a jelzőlámpák.  Az átépítés jelentős forgalmirend-változásokkal jár majd. Első ütemben 2022. március 16. és április 29. között a Gárdonyi Géza utcát teljes szélességében lezárják a Vécseyvölgy u. és Egri csillagok u. között. A cél az, hogy augusztus végéig a jelentős forgalomkorlátozással járó munkákat be tudják fejezni, tekintettel az iskolakezdésre.

Az építési ütemváltásokról és az ezzel járó forgalmirend-változásokról az átépítés ideje alatt a NIF Zrt. folyamatosan tájékoztatást ad.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg.

A március 16-án kezdődő lezárásról térkép a Galériából tölthető le.

 

 

Forrás: A beruházást a magyar állam finanszírozza.

2022. március