Bemutatták az Egri elkerülő út átdolgozott nyomvonalváltozatait

Elkészültek az Egri elkerülő út tanulmánytervi átdolgozott nyomvonalváltozatai. A megyeszékhely közlekedésében nagy előrelépést jelentő utat a klasszikus elkerülő utakkal szemben nem csupán a városon áthaladó forgalom csökkentésére, hanem a belterületi utak tehermentesítésére is tervezik.

A NIF Zrt. a tervezőkkel közösen november 18-án zártkörű tervismertető fórumon mutatta be a lakosság által kapott információk és az alapvető szakmai kritériumok alapján átdolgozott nyomvonalterveket. A tervismertetőn jelen volt az Építési és Beruházási Minisztérium képviselője, Heves megye 1. számú választókerület országgyűlési képviselője, Eger Önkormányzat Polgármestere, Eger önkormányzati képviselői – Egri elkerülő út biztosai, a környező települések polgármesterei, és a leendő közútkezelő képviselője. A tervismertetőt követően a résztvevőknek 12 napon belül van lehetőségük eljuttatni észrevételeiket, véleményüket a NIF Zrt. felé.

A májusban bemutatott nyomvonalváltozatok finomhangolása során a tervezőknek a közösségi tervezés által bejövő információk mellett szigorú szakmai szempontokat is figyelembe kellett venniük. A műszaki megvalósíthatóságnak összhangban kell lennie a hatályos környezetvédelmi-, örökségvédelmi- és földtörvénnyel, továbbiakban tekintettel kell lennie az épített környezeti, településfejlesztési és mezőgazdasági szempontokra egyaránt.

Az átdolgozott nyomvonalváltozatok részletes bemutatása IDE kattintva érhető el.