Elkezdődtek a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet kialakításával összefüggő infrastruktúra fejlesztések

A beruházásnak köszönhetően 2021 végére megépül a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet (ÉNYGÖ) eléréséhez szükséges vasúti összeköttetés a kiszolgáló létesítményekkel. A nyitóünnepségen beszédet mondott Pósán László, Hajdú-Bihar megye 2. sz. választókerület országgyűlési képviselője, Papp László, Debrecen polgármestere, Nyiszter Tamás, a MÁV Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese, és Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese.

Tovább

ÁTADTÁK A MEGÚJULT EBES-DEBRECEN KÖZÖTTI VASÚTI VONALSZAKASZT

A 100-as számú, Budapest–Szolnok–Debrecen vasútvonal felújítása az utasok számára vonzóbb, kényelmesebb és gyorsabb eljutási lehetőséget biztosít úticéljukhoz. Az Ebes és Debrecen közötti 8 kilométeres szakasz átadó ünnepségén beszédet mondott Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, Hajdú-Bihar megye 5. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, Pósán László Hajdú-Bihar megye 2. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, Nyiszter Tamás, a MÁV Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese és Kikina Artúr, a NIF Zrt. vasútfejlesztési igazgatója.

Tovább

Biztonságosabban lehet közlekedni a 471. sz. főút Debrecen – Hajdúsámson közötti szakaszán

A 471. sz. főút Debrecen – Hajdúsámson közötti szakaszának fejlesztését követően Hajdúsámson és Nyíradony térségéből is biztonságosabbá és gyorsabbá válik Debrecen megközelítése autóval, kerékpárral és gyalogosan egyaránt. Az átadó ünnepségen beszédet mondott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Tasó László, a térség országgyűlési képviselője, Papp László, Debrecen polgármestere, Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere és Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója.

Tovább

Félpályás lezárás a 48. sz. főút Debrecen-Vámospércs közötti szakaszán

Ismét félpályás forgalomkorlátozás és jelzőlámpás irányítás várható a 48. sz. főúton. 2020. március 2-ától, a 7. km szelvénytől kezdődően hat, 500-700 méteres szakaszon számíthatnak forgalmi változásra a közlekedők.  A 48. sz. főút Debrecen-Nyírábrány közötti szakasz fejlesztése során összesen 26,5 kilométer hosszan megerősítik és szélesítik a meglévő 2×1 sávos útszakaszt. A kivitelező 2019 májusában kezdte meg […]

Tovább