Jól haladnak a munkák Győrben az 1. sz. főúton, a Likócsi körforgalom és az Ipar utcai csomópont között

Az 1. sz.főút 2×2 sávos bővítése során 2018-ban elkészült a főút városból kifelé vezető oldalának szélesítése. Határidőre befejeződött a Tóth László utcai felüljáró félpályás megépítése, így a múlt év december 17-e óta már azon haladhat a forgalom.Az idei év tavaszán megkezdődött az 1. sz. főút város irányába tartó sávjainak szélesítése és az új pályaszerkezet megépítése. […]

Tovább

Befejeződött az M1 autópálya és a 83. sz. főút csomópontjának átépítése

Elkészült a 83. sz. főút Győr-Pápa közötti szakasz 2×2 sávra fejlesztésének első üteme. A beruházás befejezéséről Kara Ákos, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, Simon Róbert Balázs, országgyűlési képviselő, Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere és Mayer András, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese tartott sajtótájékoztatót.

Tovább

TELJES ÚTZÁR A 83 SZ. FŐÚT GYŐRI BEVEZETŐ SZAKASZÁN

A 83 sz. főút, 2×2 sávos győri bevezető szakasz kivitelezése 2018. április 23-tól a következő ütembe lép. Az útpálya vízelvezetése érdekében a 69 kilométerszelvény környezetében, a 83-as út alá egy új 1,2 m átmérőjű átereszt kell beépíteni, amit a Zsigmond Király út térségében az útpálya teljes szélességben történő átvágásával lehet megoldani Emiatt a 83 sz. […]

Tovább

ÁTADTÁK A 813. SZ. FŐÚT GYŐR KELETI ELKERÜLŐ III. ÜTEMÉT

A beruházás jelentősége, hogy innentől kezdve az észak-dél irányú átmenő járműforgalom már lakott területeken kívül fog bonyolódni, csökkentve ezáltal a zaj és légszennyezést Győr városában. Az átadó ünnepségen beszédet mondott Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Simon Róbert Balázs, megyei jogú városok fejlesztésének végrehajtásáért felelős államtitkára, Győr-Moson-Sopron megye 1. sz. választókerületének képviselője, a megye fejlesztési biztosa, Kara Ákos, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, Győr-Moson-Sopron megye 2. sz. választókerületének képviselője, Borkai Zsolt, Győr polgármestere és Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója.

Tovább

VISSZAADTÁK GYŐRBEN A FORGALOMNAK AZ M1 AUTÓPÁLYA ÉS A 83. SZ. FŐÚT CSOMÓPONTJÁT

Az ígéreteknek megfelelően Karácsony előtt újra használhatják az autósok az M1 autópálya és a 83. számú főút csomópontját. A körforgalmakat Kara Ákos, infokommunikációért és fogyasztóvédéemért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Mayer András, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese adta vissza a forgalomnak.

Tovább

MEGKEZDŐDÖTT A GYŐRI MOSONI-DUNA HÍD BETOLÁSA

Mérföldkőhöz érkezett a Győr keleti elkerülő megvalósítása. A kivitelező 2017 eleje óta dolgozik az 5,2 km hosszú útszakaszon. A projekt keretén belül egy 395 méteres híd épül a Mosoni-Duna és a kapcsolódó szakaszok felett, Győrszentiván kertváros és Győr Bácsa között. A munkálatok most jutottak el a hídbetolás fázisába.

Tovább