Év végén megkezdődhet az M44 Tiszakürt Kondoros szakaszának építése

A 111 km hosszú M44 gyorsforgalmi út építése három ütemben valósul meg. Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyét átívelő, 62 km-es Tiszakürt Kondoros közötti leghosszabb szakasz kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési felhívás a mai napon megjelent. Eredményes közbeszerzési eljárás esetén a kivitelezés 2016 év végén megkezdődhet. Az új nyomvonalon, 2×2 forgalmi sávos kiépítésű gyorsforgalmi úton 4 különszintű csomópontot, 44 […]

Tovább

Drónnal az M85-M86 felett

Tizenöt perccel rövidebb menetidő, 110 km/h sebesség, 32 híd és 7 különszintű csomópont – így fest a Győrt Csornával összekötő új, 33,3 kilométer hosszban megépült gyorsforgalmi út képzeletbeli mérlege.
Az országos úthálózat fejlesztéseinek keretében összesen 488,7 km gyorsforgalmi út épült meg 2007-2015 között, ennek részeként valósult meg az M85-M86 Győr és Csorna közötti szakasza is.

Tovább

M8 dunaújvárosi Duna-híd és a csatlakozó gyorsforgalmi út kiépítése

A projekt az M8 gyorsforgalmi út csatlakozik a 6. sz. és az 51. sz. főutakhoz. A szakasz az M6 autópálya építése keretében valósult meg. A megépült útszakaszok tervezési sebessége 140 km/h, az útcsatlakozásoknál 60 és 40 km/h volt. A fejlesztés keretében elkészült útszakasz hossza 5,2 km, melyből a Duna-híd teljes hossza 1,7 km. A jobb […]

Tovább

Gyorsított ütemű közbeszerzések a közlekedésfejlesztésben

Közel nettó 220 milliárd forintnyi becsült összértékű vasúti és közúti beruházás kivitelezési közbeszerzési kiírásai jelennek meg a következő napokban. Az eljárások eredményes lebonyolítása esetén 2016-ban folytatódik a dél-balatoni vasúti rekonstrukció, megindul az esztergomi vonal villamosítása, az M30, M35 és M85 gyorsforgalmi utak új szakaszainak építése, a 21. sz. főút négysávúsítása Heves és Nógrád megyében.

Tovább

Péntek déltől már használható az M86 újabb szakasza Szeleste és Hegyfalu között

Már közel 26 km hosszan Szombathelytől Hegyfaluig gyorsforgalmi úton lehet közlekedni. Csökken a menetidő a két város között, valamint Pósfa és Hegyfalu tehermentesül a napi közel 3000-4000 tehergépjármű forgalma alól. A 84. sz. főút is biztonságosabbá vált azáltal, hogy megszűnt a szintbeli átkelés, helyette különszintű átvezetéssel lehet haladni a Hegyeshalom-Porpác vasútvonal felett.

Tovább

GYORSFORGALMI ÚTON GYŐR ÉS CSORNA KÖZÖTT

Magyarország legnagyobb gyorsforgalmi beruházásának egyik jelentős mérföldköve készült el 33,3 km hosszan Győr és Csorna között. Az M85-M86 újabb szakaszainak átadásával Csorna települése biztonságosan, 110km/h sebességgel, 2×2 sávon haladva 15 perccel rövidebb idő alatt érhető el az M1-es autópályáról.

Tovább

Megkezdődik a győri körforgalom átépítése

A 83 sz. főút belterületi szakaszán, a Szauter Ferenc utca – Nagy Imre út kereszteződésében meglévő 2×1 sávos körforgalom 2×2 sávosra bővül, a kivitelezés év végére fejeződik be. A munkálatok megkezdéséről sajtótájékoztatón számolt be Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, országgyűlési képviselő és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója 2015. augusztus 26-án, Győrben. 

Tovább

Jobb lesz a jobb pálya is az M0 M1-M7 közötti szakaszán

A leromlott állapotú, nyomvályús jobb pálya korszerűsítésével folytatódik a körgyűrű M1 és M7 autópályák közötti szakaszának bővítése. A fővárosba érkező autósok a tegnapi forgalomba helyezés után már az új betonburkolatú bal pályán, szélesebb sávokon, biztonságosabban közlekedhetnek akár a hétvégi Forma 1 Magyar Nagydíjra is.

Tovább