ÚJABB SZAKASZT ADTAK ÁT AZ M76 AUTÓÚTBÓL

Átadták a forgalomnak az M76 autóút Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti 2,95 kilométeres szakaszát. Az ünnepségen beszédet mondott Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Móring József, Manninger Jenő és Vigh László országgyűlési képviselők, Nagy Bálint Keszthely polgármestere és Zala megye 2. sz. választókerület egyéni országgyűlési képviselő jelöltje, Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere, és Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató helyettese.

Tovább

Ásatási nyílt nap Nemesrádón

A Göcseji Múzeum – a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt, és a Várkapitányság Nonprofit Kft megbízásából – 2020 szeptemberében kezdte meg a régészeti kutatást a zala megyei  Nemesrádó közelébe tervezett, az M76 autópályához kapcsolódó Mérnökségi Telep területén. A próbafeltárás eredményei alapján a kutatóárkokban rézkori, késő vaskori (kelta), római kori és középkori települések nyomait sikerült azonosítaniuk a […]

Tovább

Elkészült az M76-os Balatonszentgyörgy – M7 autópálya közötti szakasza

A mai napon átadták az M76 gyorsforgalmi út Balatonszentgyörgy és az M7 autópálya közötti szakaszát. Az átadón beszédet mondott Ágostházy Szabolcs európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár, Vigh László Zala megye 1. sz. vk. országgyűlési képviselője, Móring József Attila Somogy megye 3. sz. vk. országgyűlési képviselője, Manninger Jenő Zala megye 2. sz. vk. országgyűlési képviselője, Balaicz Zoltán Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere és Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója.

Tovább

ELKÉSZÜLT A ZALAEGERSZEG BEVEZETŐ

Gyorsan és biztonságosan kapcsolódik majd Zalaegerszeg az M76 autóúthoz a Zalaegerszeg bevezető új 2X2 sávos szakaszának köszönhetően. A beruházás befejezéséről Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere, Vigh László, a térség országgyűlési képviselője és Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója tartott sajtótájékoztatót.

Tovább

SAJTÓBEJÁRÁST TARTOTTAK AZ M76 ÉPÍTÉSÉNÉL

Már a Zalaegerszeg bevezető út jobb pályáját építi a kivitelező Alsónemesapáti környékén. A munkák aktuális állásról Balaicz Zoltán, zalaegerszegi polgármester, Vígh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Mórocz József, a Magyar Közút Zrt. zalaegerszegi igazgatója és Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője tartott sajtóbejárással egybekötött tájékoztatót.

Tovább

Kerékpárutat zárnak le az M76 építése kapcsán Balatonszentgyörgynél

Az M76 építése kapcsán 2019. augusztus 5-én lezárják a Balatonszentgyörgy, Gulya csárda és a Balatonberény bekötőút mellett futó Balatoni Bringakör közötti kerékpárutat. A lezárásra azért kerül sor, mert a kerékpárút forgalmát a balatonszentgyörgyi különszintű csomópont környezetében, közlekedésbiztonsági okokból nem lehet a 76. sz. főút új nyomvonalára terelni. A kivitelező 2019. augusztus 5-én megkezdi a meglévő […]

Tovább

JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ M76-OS ÉPÍTÉSE

Két ütemben folyik munkavégzés az M76 autóút építésénél. Az I. ütem az M7 autópálya Holládi csomópont és Balatonszentgyörgy közötti szakasz, míg a II. ütem a Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti szakasz. Az aktuálisan zajló munkákról Vígh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője tartott sajtótájékoztatót.

Tovább

Letették az M76 gyorsforgalmi út Zalaegerszeg – M7 autópálya közötti szakaszának alapkövét

A fejlesztésnek köszönhetően Zalaegerszeg 2×2 sávos úttal csatlakozik majd az ország gyorsforgalmi úthálózatához. Az alapkőletételi ünnepségen beszédet mondott Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, Horváth István, megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért felelős államtitkár, Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára, Vigh László, Zala megye 1. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, Manninger Jenő, Zala megye 2. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, és Mayer András, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese.

Tovább