ÁTADTÁK AZ M86 GYORSFORGALMI ÚT VÁMOSCSALÁDI ÉS RÁBAKÖZI PIHENŐIT

Mától komfortosabban haladhatnak a közlekedők az M86 és M85 autóutak Szombathely-Csorna-Győr közötti szakaszán. Elkészült a Vámoscsalád és a Rábaköz pihenőhely. A projekt átadásán jelen volt Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, Vas megye 1. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, Ágh Péter, Vas megye 2. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese.

Tovább

A TERVEZETT ÜTEMBEN HALAD A PIHENŐHELYEK ÉPÍTÉSE AZ M86 GYORSFORGALMI ÚT SZOMBATHELY- CSORNA SZAKASZÁN

A Szombathely-Csorna-Győr autóutakon jelenleg nincs közvetlen pihenőhely a közlekedők számára. A 2018 tavasza óta épülő létesítmények fogják biztosítani a nehézgépjárművek, buszok és személyautók vezetőinek és utasainak pihenését. Az aktuális munkákról Ágh Péter, Vas megye 2. sz. körzetének országgyűlési képviselője és Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője tartott sajtótájékoztatót. A beruházás részeként az M86 és M85 […]

Tovább

Megnyílt az M86 Hegyfalu és Csorna közötti szakasza

Befejeződött Magyarország legnagyobb gyorsforgalmi beruházásának kivitelezése. A 91,7 km hosszan kiépült M85-M86 gyorsforgalmi útszakasz befejező eleme, a Hegyfalu és Csorna közötti, 33,4 km hosszú, 2×2 forgalmi sávos autóút megnyitásával a menetidő 50-60 percre csökkent Szombathely és az M1 autópálya-Győr között, a környező települések tehermentesültek az átmenő, főleg a nehézgépjámű forgalom alól.

Tovább

UTOLSÓ SZAKASZÁHOZ ÉRT AZ M86 GYORSFORGALMI ÚT ÉPÍTÉSE

Október végén nyílik meg a forgalom előtt az M86 gyorsforgalmi út utolsó, Hegyfalu és Csorna közötti szakasza. A beruházásnak köszönhetően innentől Szombathely az M1-től gyorsforgalmi úton érhető el. A főpályán 2016. július hónapban befejeződtek az aszfaltozási munkák, elkészült a kopóréteg és befejeződött a véderdők telepítése. A kivitelezés jelenlegi állásáról sajtóbejárást tartott Hende Csaba a térség országgyűlési képviselője, Ágh Péter Vas megye fejlesztési biztosa, dr. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere és Loppert Dániel a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója.

Tovább

Drónnal az M85-M86 felett

Tizenöt perccel rövidebb menetidő, 110 km/h sebesség, 32 híd és 7 különszintű csomópont – így fest a Győrt Csornával összekötő új, 33,3 kilométer hosszban megépült gyorsforgalmi út képzeletbeli mérlege.
Az országos úthálózat fejlesztéseinek keretében összesen 488,7 km gyorsforgalmi út épült meg 2007-2015 között, ennek részeként valósult meg az M85-M86 Győr és Csorna közötti szakasza is.

Tovább

Péntek déltől már használható az M86 újabb szakasza Szeleste és Hegyfalu között

Már közel 26 km hosszan Szombathelytől Hegyfaluig gyorsforgalmi úton lehet közlekedni. Csökken a menetidő a két város között, valamint Pósfa és Hegyfalu tehermentesül a napi közel 3000-4000 tehergépjármű forgalma alól. A 84. sz. főút is biztonságosabbá vált azáltal, hogy megszűnt a szintbeli átkelés, helyette különszintű átvezetéssel lehet haladni a Hegyeshalom-Porpác vasútvonal felett.

Tovább

GYORSFORGALMI ÚTON GYŐR ÉS CSORNA KÖZÖTT

Magyarország legnagyobb gyorsforgalmi beruházásának egyik jelentős mérföldköve készült el 33,3 km hosszan Győr és Csorna között. Az M85-M86 újabb szakaszainak átadásával Csorna települése biztonságosan, 110km/h sebességgel, 2×2 sávon haladva 15 perccel rövidebb idő alatt érhető el az M1-es autópályáról.

Tovább

Uniós források felhasználásával épült a Vát elkerülő

Az új nyomvonalú út 4,5 km hosszú, melyből 1 km, 2×1 forgalmi sávval, míg 3,52 km 2×2 forgalmi sávval épült. Az útszakasz jelentős része megegyezik az M86 gyorsforgalmi út nyomvonalával. A beruházáshoz kapcsolódóan az útépítési munkálatokon túl két patak-híd, valamint két közúti felüljáró épült, melyek közül az egyik egy korszerű különszintű csomópont részét képezi, továbbá […]

Tovább