2×2 sávosra bővítik a nyíregyházi Nagykörút délnyugati szakaszát

A NIF Zrt. beruházásában újabb belvárosi fejlesztést hajtanak végre Szabolcs – Szatmár – Bereg Megye székhelyén, Nyíregyházán.
A régió dinamikus fejlődéséhez igazodva a NIF Zrt. kiemelt hangsúlyt fektet a térség infrastrukturális hálózatának bővítésére. Nyíregyházán, mint a nyugati irányú szállítmányozás egyik gócpontján, valamint egyetemvárosi státuszú megyeszékhelyen, a helyi gazdaság dinamikus növekedése miatt fejlesztések váltak szükségessé a város belterületi részein is. A vasútállomás közvetlen környezetében lévő Nagykörút kapacitásbővítését előirányzó beruházás alapkövét Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője, Dr. Vinnai Győző, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője, Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere és Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója közösen tették le.

Tovább

Ütemterv szerint halad Nyíregyházán a Kállói úti körforgalom építése

Áprilisban kezdődött el a Nyíregyháza, 4911. j. országos közút (Kállói út) -Tünde utca kereszteződésben az új körforgalmú csomópont kivitelezése. A beruházás a TOP-6.4.1-16-NY1-2017-00001 azonosítószámú „Csomópont és kerékpárút fejlesztés Nyíregyházán” című projekt keretében valósul meg, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. konzorciumában. Május 17-én a munkálatok állását dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere, és Kiss Boglárka a NIF szóvivője egy projektnyitó helyszíni bejáráson személyesen ellenőrizte.

Tovább

Nyíregyháza mentesül a tranzitforgalom alól

A 338. sz. főút Nyíregyháza nyugati elkerülő utolsó két ütemének forgalomba helyezésével a megyeszékhelyen várhatóan megszűnnek a torlódások. A teherforgalom, illetve a nemzetközi kamionforgalom is elkerüli a várost. Az átadási ünnepségen beszédet mondott Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Kovács Péter, a NIF Zrt. műszaki igazgató-helyettese.

Tovább

2019 végére teljessé válik Nyíregyháza nyugati elkerülője

Ezzel a két, új nyomvonalú 2×1 sávos szakasszal válik teljessé a 338. sz. főút megyeszékhely nyugati elkerülője, mentesítve a belvárost a nehézgépjármű forgalomtól. Az alapkőletételi ünnepségen részt vett Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Dr. Vinnai Győző, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2. sz. választókerületének képviselője és Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója.

Tovább

ÁTADTÁK A NYÍREGYHÁZA, MEZŐ UTCAI CSOMÓPONTOT

Határidőre elkészült Nyíregyháza Mező utcai csomópontja. A beruházásnak köszönhetően a csomópontban megszűnt a torlódás, a lámpák fázisideje alatt a forgalmi sávok kiürülnek. Az átadó ünnepségen jelen volt Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Petneházy Attila, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 1. sz. választókerületének képviselője, Dr. Vinnai Győző, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2. sz. választókerületének képviselője, Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja és Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója.

Tovább

Már egybefüggő kerékpárúton tekerhetünk el Tokajtól Nyíregyházáig

Az idén összesen 21,5 km hosszan megépített szakaszoknak köszönhetően most már megszakítás nélküli, a gépjárműforgalomtól elzárt kerékpárút köti össze Tokajt és Nyíregyházát. Az átadó ünnepségen részt vett Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter, Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos, Dr. Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője és Mayer András, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese.

Tovább

Letették a Nyíregyháza, Mező utca csomópont alapkövét

Az átépítés után javulni fog a Mező utcai kereszteződés áteresztő képessége. A közlekedők gyorsabban és biztonságosabban érhetik majd el Nyíregyháza belvárosát. Az alapkőletételi ünnepségen részt vett Petneházy Attila, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 1. sz. választókerületének képviselője, Dr. Vinnai Győző, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2. sz. választókerületének képviselője, Dr. Polgári András, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Szabó István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés alelnöke, Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója.

Tovább