Új menetrend, új híd – az éves menetrendváltásra újabb átépített hídszerkezettel bővült a Déli összekötő vasúti Duna-híd

A Déli összekötő vasúti Duna-híd második új hídszerkezetét az éves mentrendváltás időpontjával összehangolva, szombaton vehették birtokba a vasúton közlekedők. Ennek érdekében a hétfő éjszakai sikeres statikus próbaterhelést követően szombaton délelőtt végrehajtották a dinamikus próbaterhelést is. Így a szombat éjszakai menetrendváltást követően már két új hídon közlekedhetnek a szerelvények.

Tovább

ÚJABB TISZÁT KERESZTEZŐ HIDAT TETTEK PRÓBÁRA

Rendben lezajlott a próbaterhelés az M4 gyorsforgalmi út új Tisza-hídjánál, a Szapáry hídon. 48 tehergépkocsi tesztelte a hídon bekövetkezett alakváltozásokat. Az adatok kiértékelése néhány héten belül megtörténik.

Tovább

22 KAMION AZ ÚJ TISZAUGI-HÍDON

Rendben lezajlott a próbaterhelés az M44 gyorsforgalmi út új Tiszaugi- hídjánál. Az adatok kiértékelése még néhány hetet igénybe vesz. A híd építése a végéhez közeledik, már csak a befejező munkálatok vannak hátra.

Tovább

PRÓBATERHELÉST VÉGEZNEK A RÉGI DEÁK FERENC DUNA-HÍD CSEPELI ÁRTÉRI HÍDJÁN

A Deák Ferenc (Hárosi) Duna-híd 3 szerkezeti egységből áll, a mederhídból, a budai- és a csepeli oldali ártéri hidakból. A hídon végzett átfogó vizsgálatok keretében, a BME Hidak és Szerkezetek Tanszéke által július végén elvégzett próbaterhelés adatai alapján a Csepel-szigeti ártéri híd szerkezetének egyik támaszánál további beavatkozás vált szükségessé, ennek megerősítése a mai nap folyamán […]

Tovább

Elvégezték a Deák Ferenc Duna-híd próbaterhelését

Az M0 autóút déli szektorának M1 autópálya felé vezető oldalán folyamatban lévő fejlesztéséhez kapcsolódó műszaki ellenőrzés nyomán további átfogó vizsgálat vált szükségessé az 1990-ben átadott Deák Ferenc (Hárosi) Duna-hídon a jelen fejlesztés keretében nem érintett szerkezeti elemek tekintetében.

Tovább

GYALOGOSOK LEPTÉK EL A TISZAFÜRED- POROSZLÓ KÖZÖTT ÉPÜLŐ KERÉKPÁRÚT SZAKASZ HIDJAIT

Pénteken tartották a Tiszafüred-Poroszló között épülő kerékpárút hidjainak dinamikus próbaterhelését. Az esemény különlegessége, hogy nem járművek, hanem emberek tesztelték a műtárgyak teherbírását. A próba sikeresen lezajlott. Az előzetes mérések alapján mindhárom műtárgy a korábban kiszámolt értékeknek megfelelően mozdult el a különböző súlyok hatására.

Tovább