Útátjárók lezárása a Debrecen-Füzesabony vasútvonal korszerűsítése érdekében a 33-as út mentén

Tájékoztatjuk a közlekedőket, hogy a Debrecen- Füzesabony vasútvonal felújításának részeként Debrecenben a 33-as út mentén útátjárók lezárása várható az alábbi idősávokban: Az AFIT, a Hegedű utca, valamint a Kishatár út és a 33-as út közötti átjárók nem járhatóak 2021. március 1. és március 22. között. Ebben az időszakban elbontják a régi vágányt, megépítik a vasúti […]

Tovább

Megépült a Kaposvári Intermodális pályaudvar

Több éves tervezés, majd két és félévnyi kivitelezői munka után 2020 őszére 17,7 milliárd forintból, vissza nem térítendő európai uniós támogatással, elkészült a Németh István Program legnagyobb városon belüli beruházása. Az ország első ilyen jellegű fejlesztése révén a kaposvári közlekedés gyorsabbá, biztonságosabbá és kényelmesebbé vált, amely naponta 32 ezer, a központot érintő ember életét teszi könnyebbé.

Tovább

Megkezdődik az észak-balatoni vasútvonal fejlesztése

A Szabadbattyán – Tapolca – Keszthely villamos üzem kiépítésének I. ütemében Szabadbattyán – Balatonfüred közötti szakasz újul meg. Az előkészítésre és kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás sikeresen zárult, a szerződés hatálybalépését követően elindultak a munkálatok.

Tovább

Tervezett ütemben halad a Püspökladány – Ebes vasúti vonalszakasz átépítése

Már átépült és ideiglenesen forgalombahelyezték Püspökladány – Kaba és Hajdúszoboszló – Ebes nyíltvonali szakaszokat, valamint Ebes állomás északi részének pálya átépítése is befejeződött. Tovább zajlanak a vágányépítési munkálatok Ebes állomás többi részén, amiatt forgalmi rend változásokra kell számítani a következő hónapokban.

Tovább

A nyári időszakban újra közlekednek a vonatok a dél-balatoni vasútvonalon

Újabb mérföldkőhöz érkezik a Szántód-Kőröshegy – Balatonszentgyörgy, illetve Fonyód – Kaposvár közötti vasútvonali szakasz fejlesztése. A dél-balatoni vasútfejlesztés előrehaladásáról és a 2017 nyári időszakban érvényes ideiglenes forgalomba helyezéssel kapcsolatban Witzmann Mihály, Somogy megye 4. sz. választókerületének országgyűlési képviselője és Somodi László, a NIF Zrt. vasútfejlesztési koordinációs igazgatója tartott sajtótájékoztatót.

Tovább

Szakmai képzések kollégáink számára

Az EU által meghirdetett sikeres pályázatot követően az EC DG MOVE és a NIF Zrt. 2015. december 12-én Támogatási Szerződést (Grant Agreement) kötött 945.920.- EUR (100% EU támogatás) értékben. A projektből többek között a CEF finanszírozású projektek megvalósításában közreműködő kollégák szakmai képzésére biztosít forrást 2018 végéig.

Tovább

RÉSZLEGESEN MEGNYÍLIK ÚJPEST MEGÁLLÓHELY ÚJ FÉLPERONJA

Megnyílik Újpest megállóhely átépült peronjának eleje 2016. július 2-án reggel. Az utasközönség holnaptól, azaz szombattól a félperon korábbi aszfaltját felváltó korszerű és tetszetős térburkolatára érkezhet, illetve arról bonyolíthatja a felszállást. A fejlesztés keretében új térvilágítást építünk ki, átépítjük az új peronrész alatti teljes kábelalépítményt, valamint felújítjuk a hangos utastájékoztató rendszert. A beruházás augusztus elejére készül […]

Tovább

ÁTÉPÍTJÜK ÚJPEST MEGÁLLÓ FÉLPERONJÁT

A jelenlegi aszfalt helyett korszerű, tetszetős térburkolatot kap Újpest megállóhely félperonja. A fejlesztés keretében új térvilágítást építünk ki, átépítjük az új peronrész alatti teljes kábelalépítményt, valamint felújítjuk a hangos utastájékoztató rendszert. A beruházás augusztus elejére készül el. A kivitelezési munkálatokat az A-HÍD Zrt. végzi 141.614.812 forintért.   A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a […]

Tovább