A Nemzeti Autópálya Zrt. tevékenysége január 1-jétől kibővül, a neve Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zártkörűen működő Részvénytársaság, (NIF) Zrt-re változik. Átveszi az EU-finanszírozású közút-, s vasútipálya-fejlesztéseket is. Ezzel a beruházási értéket tekintve hazánk legnagyobb állami infrastruktúra-fejlesztő cége Jön létre.

Tovább

Sormás-Eszteregnye-Becsehely - Újabb 6 km-rel bővül az M7-es autópálya. Hétfőn adják át a forgalomnak a Nagykanizsa-Becsehely között épülő új M7-es szakasz egyharmadát, azaz 6 km-t Sormás, Eszteregnye és Becsehely között. A 2005 tavasza óta épülő pálya építését nagymértékben hátráltatta a területszerzés és a kisajátítások elhúzódása. A Nemzeti Autópálya beruházásában és a Betonútépítő Zrt. kivitelezésében épülő további 12 km, 2007. július végére készül el. Hétfőtől díjköteles az M7-es autópálya Sormástól Letenyéig is.

Tovább

Szakmailag megalapozott döntés volt a konzorcium kizárása az eljárásból. A Nemzeti Autópálya Zrt. felülvizsgálati kérelemmel élt az M7 autópálya Balatonkeresztúr-Nagykanizsa közötti szakasz ügyében hozott KDB döntés ellen.

Tovább

Az M7 autópálya Balatonkeresztúr-Nagykanizsa közötti szakasz jogorvoslati eljárásainak ügyében hozott határozat szerint a Közbeszerzési Döntő Bizottság a közbeszerzési eljárásból kizárt öt ajánlattevőből csupán egy, a Zala-Somogy Konzorcium kérelmének adott részben helyt, a többit elutasította.

Tovább

A Nemzeti Autópálya Zrt. az alábbi tájékoztatást teszi közzé, az M0-ás körgyűrű keleti szektor 3-as sz. főút és M3-as autópálya közötti szalkasz építésének felfüggesztésével kapcsolatban.

Tovább

Eredményt hirdetett az M7 Balatonkeresztúr - Nagykanizsa közötti 35,5 km-es autópálya szakasz megépítéséért kiírt közbeszerzési eljáráson a Nemzeti Autópálya Zrt. A hat előminősített vállalkozó részvételével lebonyolított - hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos - eljárásban végül a PVT-M7 Konzorcium maradt versenyben, egyedül érvényes ajánlatával.

Tovább