KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁG JAVÍTÁSI PROGRAM A MÁV HÁLÓZATÁN II/A ÜTEM – KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGOT NÖVELŐ FEJLESZTÉSEK

Projekt címe:  Közlekedésbiztonság javítási program a MÁV hálózatán II/A ütem – Közlekedésbiztonságot növelő fejlesztések
Projekt azonosító száma: IKOP-2.1.0-15-2017-00040
Kedvezményezett neve: NIF Zrt.
Támogatás összege:   3 300 000 000 Ft
Támogatás mértéke:  100 %

Projektek rövid leírása:

Kivitelezési közbeszerzési eljárás folyamatban:

Farmos: Közúti útvonal korrekciója, útátjáró megszüntetése, új létesítése, a felhagyott közút rendbetétele a 120. sz. vasútvonal és a 311. sz. út csomópontjánál.

Kivitelezés folyamatban:

Tápiószentmárton: Közúti ívkorrekció, a közeli megállóhelyhez új út kiépítése, a megállóhely átépítése P+R parkolóval, csatlakozó utak korrekciója, a felhagyott közút rendbetétele a 120. sz. vasútvonal és a 311. sz. út csomópontjánál.

Kivitelezés befejeződött:

Ceglédbercel: A 100a sz. Budapest–Záhony vasútvonal és a 40. sz. főút keresztezésénél található vasúti átjáró magassági vonalvezetésének korrekciója, pályaszerkezet felújítása, a vízelvezetés javítása, kapubehajtók, útcsatlakozások építése, megerősítése.

Mende: Meglévő vasúti átjáró magassági korrekciója a 120a vasútvonal és a 4603. j. út keresztezésénél. A vízelvezetés rendezésre kerül. Az átépítés földmű szélesítéssel jár, ezért az út menti ingatlanok megközelítésére szolgáló felhajtókat is át kell építeni.

Sásd: Az útátjáró Sásd állomásnál található a 611. sz. főút és a 40. sz. Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonal 1719+81 hm szelvényében. A vasúti átjáróban új STRAIL elemek kerülnek beépítésre, a 611. sz. főút kb. 200 m hosszban szélesítésre kerül a pályaszerkezet felújításával.

Sárbogárd: A 63. sz. főút és a 40. sz. Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonal 784+35 hm szelvényében található vasúti átjáró vonalvezetésének korrekciója, az átjáró környezetében a pályaszerkezet felújítása, kerékpárút átvezetése, útcsatlakozás módosítása.

Adatok
Projekt típusa Út
Kialakítás típusa Szintbeni csomópont építés
Érintett megyék Baranya megye, Fejér megye, Pest megye
Érintett települések Ceglédbercel, Farmos, Mende, Sárbogárd, Sásd, Tápiószentmárton
Kivitelező HE-DO Kft. - Mende, Ceglédbercel, Sásd; Swietelsky Magyarország Kft. - Sárbogárd
Fázis Kivitelezés
Kivitelezés kezdete 2019. július
Kivitelezés várható befejezése 2021. szeptember
A kivitelezés szerződéses összege 2 749 414 290 Ft
Forrás A beruházást az Európai Unió és a magyar állam támogatja.